Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO TOP 7 mladíkov Tipsport ligy, ktorých sa oplatí v novej sezóne sledovať

BRATISLAVA - Náš portál sa pozrel na najtalentovanejších hokejistov, ktorí patria do kategórie U20 a počas ročníka 2017/18 sa predstavia v Tipsport lige. Zdá sa, že prakticky všetci by sa mohli na prelome rokov pozrieť aj na MSJ do Buffala.
Zdroj: hkpoprad.sk
Zdieľajte:

7. Miloš Kelemen (HKM Zvolen)

Pravý krídelník v minulej sezóne odohral až 29 stretnutí za áčko Zvolena. Strelil dva góly a pridal dve asistencie. V novom ročníku bude mať ale ešte ťažšiu úlohu, pretože HKM sa výrazne posilnil a myslí na titul. Ak by sa však Kelemen do zostavy prebojoval natrvalo, určite by to len potvrdilo jeho obrovský talent.

6. Peter Bjalončík (HK ŠKP Poprad)

Rozhodovanie medzi týmto Popradčanom a taktiež ďalším "kamzíkom" Rastislavom Václavom bolo veľmi ťažké, nakoniec sme sa rozhodli dať prednosť útočníkovi, ktorý okrem minuloročnej skúsenosti vo fínskom celku TPS Turku, kde nastupoval za tím do 20 rokov, pôsobil výlučne v Poprade. Už v minulom ročníku nakukol do áčka. V deviatich stretnutiach získal štyri body (3+1).

5. Martin Krempaský (HK ŠKP Poprad)

Ak bude pokračovať v nastolenom trende, tak robustný obranca sa stane jednou z najväčších persón nie len našej najvyššej súťaže. 19-ročný zadák na sebe drie každým dňom a tréneri chvália hlavne veľké množstvo svalovej hmoty, ktorú nabral. V minulej sezóne sa až devätnásťkrát dostal do zostavy A-mužstva kouča Marcela Ozimáka. Len raz sedel na trestnej lavici a v hodnotení +/- je na úrovni +2. Strelil jeden gól a na dva prihral. Na jeho vek veľmi slušná vizitka.

4. Roman Durný (HK 32 Liptovský Mikuláš)

Jediný brankár v našom výbere sa zúčastnil aj posledných MS U20, ale vtedy vykonával až pozíciu trojky, takže do hry nezasiahol. Za Orange 20 však odchytal dvadsať ligových stretnutí, bol Bokrošovým číslom jeden v lige. Dokonca sa šesťkrát predstavil aj vo svätyne klubu MHK 32 Liptovský Mikuláš, ktorý s ním počíta do ďalšej sezóny. Uvidíme, koľko šancí popri Andrejovi Košarišťanovi a Jurajovi Hollom dostane.

3. Viliam Čacho (HK Dukla Trenčín/Orange 20)

Mladý útočník bude v tejto sezóne hrávať za výber reprezentačnej dvadsiatky, kde má väčšiu šancu nabrať herné minúty, než v Dukle Trenčín, kde by sa rád po MSJ vrátil. Minulú sezónu zakončil práve v tíme "vojakov", ale rok a pol si zahral aj v juniorských výberoch švédskeho mužstva Södertälje, kde nabral značné skúsenosti. Prípadná účasť na majstrovstvách sveta by bola jeho premiérou v rámci všetkých kategórií.

2. Alex Tamáši (HC´05 iClinic Banská Bystrica)

Rimavskosoboťan začne druhý ročník v prvom tíme úradujúceho šampióna, kde naskočil pred rokom ako veľká neznáma. Okamžite si ale svojimi výkonmi vypýtal pozornosť fanúšikov a tréner Vladimír Országh s ním ráta do áčka aj v novej sezóne, kde by mal dostať ešte viac šancí. V minulom ročníku nastúpil na 36 stretnutí, ale ako sa blížili play-off, tak kvôli preplnenej súpiske šance dostával pomenej. Vo vyraďovacej časti nenastúpil dokonca ani raz.

1. Michal Ivan (HKM Zvolen)

Rodák zo Žiaru nad Hronom má byť horúcim kandidátom na čo najlepšie umiestnenie v budúcoročnom drafte do NHL. Stále len 17-ročný obranca má už za sebou až 65 stretnutí najvyššej slovenskej súťaže, pripísal si v nich na konto päť asistencií, ale čo je dôležité, na konte má napríklad sedem plusových bodov v hodnotení +/-. Taktiež bol členom úspešnej "osemnástky" na domácich MS.

Ivan je najmladším hráčom, aký kedy nastúpil v najvyššej súťaži. V októbri roku 2015 debutoval proti Martinu za HKM vo veku 15 rokov, 10 mesiacov a 14 dní. Prekonal tak dovtedajšieho rekordmana Petra Valenta z konkurenčnej Banskej Bystrice a aj momentálne tretieho Mariána Gáboríka.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články