Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Zasadnutie Združenia európských klubov aj so slovenskou účasťou

PRAHA - Štyri slovenské kluby a riaditeľ spoločnosti Pro-Hokej riadiacej najvyššiu slovenskú hokejovú súťaž Richard Lintner sa na budúci týždeň zúčastnia na výročnom zasadnutí Združenia európskych hokejových klubov (EHC).
Zdroj: koláž/hs
Zdieľajte:

Míting v Prahe je naplánovaný na 13. a 14. júna, jeho hlavným bodom budú rokovania o vstupe EHC ako plnoprávneho člena do Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF). Združenie EHC založili vlani v júni a v súčasnosti má 80 členov z trinástich krajín, vrátane viacerých slovenských klubov. "Vedenie EHC bude informovať členské kluby o procese začleňovania organizácie do štruktúr IIHF a požiada o mandát na pokračovanie týchto rokovaní. Hokej je v súčasnosti trochu pozadu v porovnaní s futbalom, či hádzanou, ktoré už nejaký čas majú svoje klubové zastúpenie vo vrcholných orgánoch," povedal prezident RHC Marc Lüthi zo Švajčiarska.

Prečítajte si aj: Zranený Lundqvist otvorene o rodine: Mal by som s ňou tráviť viac času!

Na zasadnutí budú zástupcovia klubov zo Slovenska (HK Poprad, MHC Martin, HC Košice, HC'05 B.Bystrica), Rakúska, Fínska, Česka, Nemecka, Švédska, Poľska, Ukrajiny a Švajčiarska.

V rámci dvojdňového stretnutia vyhlásia aj víťazov ocenení EHC v troch kategóriách - Najlepší mladý hokejista (v nominácii sú Joel Eriksson Ek /Färjestad/, Kirill Kaprizov /Salavat Julajev Ufa/, Dominik Kubalík /HC Plzeň/, Oskar Lindblom /Brynäs/, Iľja Sorokin /CSKA Moskva/), Najlepší tréner (Pavel Gross /Wolfsburg/, Kari Jalonen /SC Bern/, Filip Pešán /Liberec/, Roger Rönnberg /Frölunda/, Jussi Tapola /Tappara/ a Najlepší klub (Cardiff Devils /EIHL, V. Brit./, Frölunda Indians /SHL, Švéd./, SC Bern /NLA, Švajč./, Tappara Tampere /Liiga, Fín./, Vienna Capitals (EBEL, Rak./).

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články