Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Konečne sa dočkal! Hokejový veterán v play-off NHL prvýkrát v kariére

NHL
PITTSBURGH - Konečne sa dočkal! Hokejista Ron Hainsey si konečne užije play-off NHL!
Zdroj: nhl.com
Zdieľajte:

Svoj prvý zápas v NHL odohral 11.októbra 2002. Odvtedy Ron Hainsey vystriedal 5 tímov, odohral 14 sezón a 907 zápasov. Teraz ale zažije niečo nové. Prvýkrát v kariére bude súčasťou play-off NHL!

Čakanie Hainseyho na prvú účasť v play-off nie je iba špeciálnym. Je to niečo, čo nikto iný v NHL nezažil! Žiaden hráč s takým počtom odohraných zápasov nečakal tak dlho na účasť vo vyraďovacej fáze!

Teraz sa Hainsey konečne dočkal. Dnes v noci si proti Columbusu Blue Jackets užije svoju premiéru. Nemuselo to tak ale byť! 36-ročný obranca totiž ešte vo februári pôsobil v drese Caroliny Hurricanes! 23. februára sa ale presunul do Pittsburghu aby vystužil obranné rady Penguins.

"Je to niečo, na čo sa veľmi teším. Som v lige už 16 rokov. Vo svojej druhej sezóne som hral o Calder Cup (finále AHL) až do júna. Poviete si, že to budete zažívať často, no mne sa to nedarilo. Teraz som konečne v play-off a chcem si to užiť!," povedal Hainsey pre portál Pittsburgh Post-Gazette.

Celkovo 13. výber draftu v roku 2000 odštartoval svoju kariéru v drese Montrealu Canadiens. Odvtedy pôsobil aj v tímoch Blue Jackets, Atlanta Thrashers, Winnipeg Jets, Carolina Hurricanes a teraz Pittsburgh Penguins.

"Je to veterán, ktorý odohral množstvo zápasov. Má mnoho skúseností, ktoré môžu pomôcť nášmu tímu," opísal Ronovu dôležitosť v tíme tréner Penguins, Mike Sullivan.

Ďalší hráči, ktorí na play-off museli dlho čakať

Ron Hainsey čakal najdlhšie, no NHL si pamätá i ďalších hráčov, ktorí si na účasť v play-off museli počkať.

Olli Jokinen čakal na play-off 799 zápasov. Následne si ale v play-off zahral iba šesť duelov a na ďalšiu účasť si počkal ďalších 432 zápasov.

Jay Bouwmeester odohral 764 zápasov v dresoch Floridy Panthers a Calgary Flames, kým konečne ochutnal príchuť play-off v roku 2013 už v drese St. Louis Blues.

Ďalšími hráčmi boli napríklad Sam Gagner (615 zápasov) vtedy pôsobiaci vo Philadelphii Flyers (2016) či Jordan Eberle (507 zápasov), ktorý si takisto odbije premiéru v tomto ročníku!

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hokejovysvet.sk, sportsnet.ca

Diskusia

Podobné články