Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Tipsport liga naberá na kvalite: Vráti sa Slovan medzi slovenskú elitu?

BRATISLAVA - Aj keď naša liga nepatrí medzi nie najlepšie, určite sa ju oplatí sledovať a my sme vybrali pár dôvodov prečo.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Vyrovnanosť

To čo robilo našu ligu nudnou bol fakt, že ligu ovládali väčšinou dva až tri mužstvá, z toho bolo jedno priam neporaziteľné. Túto sezónu dokázali poraziť aj mužstvá zo dna tabuľky favoritov a preto je každý zápas nevyspytateľný. V posledných 12 zápasoch je suverénna Banská Bystrica. Tá počas sezóny dokázala niekoľko krát zaváhať a to nie s ľahkým súperom. To predpovedá ešte lepší boj v play off, ktoré môže všelijako dopadnúť.

Legionári

Aj keď je v poslednom čase počuť hlasy, že ich je v niektorých tímoch priveľa, tak rozhodne našu ligu obohatili. Viacerí z nich okúsili najlepšiu hokejovú ligu sveta a vo svojich mužstvách sú lídrami produktivity. Na Slovensku sa hokejom bavia a na ich akcie je niekedy radosť pozerať.

All star víkend

Súťaže zručností, či exhibičný zápas podobný tomu v NHL. To sme mohli vidieť vďaka All Star víkendu, ktorý priniesol mnoho sprievodných akcií, ktoré sprevádzali manažéri svojich tímov Peter Bondra a Miroslav Šatan. Na autogramiáde v Poprade ste mohli získať podpisy od Arneho Krotáka, Marcela Hossu, Ladislava Nagy či Jozef Stümpel a od mnoho ďalších. Vrcholom All star víkendu bol exibičný zápas, v ktorom ste mohli vidieť aj takéto hokejové parádičky.

Nováčikovia

Aj keď nováčikovia z Mikuláša a Nových Zámkov nehrajú o popredné priečky, tak určite pridali do ligy nový náboj. Mikuláš viac krát nesklamal peknou diváckou kulisou a na začiatku sezóny vďaka útočnej trojici bratov Hunovcov predvádzal aj nádherné ofenzívne kúsky. Zaujímavé sú aj Nové Zámky, ktoré v sezóne viac krát vyfasovali výprasky, no v odvetách boli akoby iným tímom. Príkladom je vysoké víťazstvo nad Popradom v podobe výsledku 7:2, či osem gólové šialenstvo, ktoré nadelili Nitre.

Prečítajte si aj: Prvého gólu sa dočkal až po 86 strele, Karol Sloboda konečne skóroval

Slovan

Otázka hokejového Slovana v Tipsport Lige je opäť na pretrase. Prvý tím „belasých“ pred viac ako dvoma týždňami ukončil sezónu v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) a Bratislavčania tak zavŕšili ročník už v polovici februára. Kouč Miloš Říha tesne po poslednom zápase s Medveščakom Záhreb priznal, že by rád videl Slovan v našej najvyššej súťaži.

Aj keď nie je už súčasťou ligy, stále má pre ňu prínos. Vďaka jeho predčasnému koncu v Kontinentálnej lige teraz môžeme vidieť na ľadoch najvyššej slovenskej súťaže Michala Sersena, Andreja Šťastného či Tomáša Starostu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Hokejový svet

Diskusia

Podobné články