Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Říha po zápase vysmial kouča Jugry a ďakoval fanúšikom: Ak nie my, tak už neviem

KHL
BRATISLAVA - Dvadsaťtribodov z 30 možných, to je vizitka hokejistov Slovana Bratislava po desaťzápasovej domácej šnúre, ktorú zakončili nedeľňajším triumfom nad Jugrou Chanty-Mansijsk 3:2.
Zdroj: hcslovan.sk
Zdieľajte:

Zverenci trénera Miloša Říhu sa tak na prelome rokov výrazne priblížili k priečkam zaručujúcim play off. "Belasí" chcú na výkony z domáceho prostredia nadviazať aj na nadchádzajúcej päťzápasovej sérii na ihriskách súperov.

Prečítajte si aj: VIDEO V Bratislave dráma až do samého záveru: Znovuzrodený Slovan so štvrtým víťazstvom v rade

Spokojnosť neskrýval ani kapitán mužstva Michal Sersen. "Myslím si, že môžeme byť spokojní s bodovým ziskom z tejto série, keďže ani jeden z tých zápasov nebol jednoduchý. Možnože niektorí ľudia ani nečakali, že môžeme získať toľko bodov. Teší nás to. Bolo to veľmi dôležité z pohľadu bojov o play off. Ak by sme prehrali päť z tých desiatich duelov, možnože by už nebola žiadna šanca. Takto stále žije a je o čo bojovať," zdôraznil.

Hráčov Slovana teraz čaká päť duelov na klziskách súperov, najbližšie sa predstavia v utorok 17. januára o 17.30 h na ľade Spartaka Moskva. To znamená, že na oddych príliš času nebude. "Zajtra letíme a pozajtra už hráme. Potrebujeme si odpočinúť, ale dôležité je, aby sme to zvládli v hlavách," uviedol Říha.

"Teraz sme zvyknutí hrať doma, pričom vonku treba hrať oveľa disciplinovanejšie, ďaleko lepšie v obrane a nevymýšľať. Musíme zabudnúť na túto sériu a ísť od nuly, akoby sme hrali play off zápas," zdôraznil.

Tréner vyzdvihol aj fakt, že mužstvu sa daria presilovky. Slovan dal Jugre dva góly práve v nich, no Říha nebol úplne spokojný. "Trénujeme ich pravidelne, dôležité je, ako kľúčovým hráčom sadne zápas. Dnes to išlo dobre aj obrancom, boli tam perfektné prihrávky, kombinácie, veľa striel. Akurát tá päťminútová presilovka sa mi nepáčila, počas nej bola možno jedna-dve strely."

Říha na tlačovke zareagoval aj na trénerá hostí, podľa ktorého by Slovan mal hrať viac čestne. Andrei Razin povedal: "Zápas bol náročný. Chceli sme hrať rýchly hokej, keďže Slovan hral veľa zápasov po sebe. V prvých dvoch tretinách sme mali veľa trestných minút, s čím nie sme spokojní. Nedarilo sa nám hrať ten hokej, ktorý sme trénovali. Nepodarilo sa nám za prvých 40 minút ustáť tlak Slovana. Chcel by som poprosiť, aby sa hralo fér."

Říha sa iba pousmial: "S prvou časťou hodnotenia trénera hostí súhlasím. Súper sa na nás pripravil v tom, že dlho odpočíval a vedel, že my hráme zápas za zápasom a budeme unavení, tak nás začali naháňať a chceli hrať rýchly hokej. My sme hráčov brzdili, aby nehrali zhora dolu. Myslím si, že sa nám to podarilo. Dostali sme sa do vedenia a súpera sme prakticky k ničomu nepustili. Po takom náhodnom znížení sme sa zase dostali do takej depresie a zápas sme dohrali pod vysokým tlakom. Ale som rád, že sme ukončili sériu víťazstvom a myslím si, že mužstvo si to zaslúžilo. K tej druhej časti, to sa musím len usmiať. Ak my máme hrať čestne... tak všetky zápasy, ktoré sme hrali, tak neviem, kto by mal hrať čestne."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články