Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

FOTO Miklíka v novom klube milujú, dostal aj byt so saunou: Spoluhráčov musím doučiť slovenčinu

JYVÄSKYLÄ - Michel Miklík (34) túto sezónu cestuje každú chvíľu. Začal v Slovane, odišiel do Košíc, skúsil aj Brno a nateraz zaparkoval vo fínskom Jyväskylä. A tam sa chytil hneď od začiatku, v úvodných dvoch zápasoch strelil štyri góly.
Zdroj: jypliiga.fi, instagram.com/jypjyvaskyla
Zdieľajte:

V Brne vydržal iba mesiac. "Necítil som sa tam dobre, nebolo to ono. Zavolal som agentovi, nech niečo skúsi zohnať a povedal mi, že je záujem vo Fínsku. Ja nato: Daj sem, podpíšem to. A šiel som do Fínska," popísal Miklík pre sport24.sk.

Prečítajte si aj: VIDEO Miklíkovi to vo Fínsku stále padá, tentokrát prispel k výhre dvoma bodmi

Začal gólovo a hneď si získal aj fanúšikov. "V prvom útoku hrám s dvoma šikovnými fínmi. Dokopy máme asi 100 rokov, ale funguje to od prvého zápasu. Som tu absolútne spokojný, ľudia ma tu milujú."

Viljolta lämpimät tervetulotoivotukset Michelille. Michel sai kyltin koppiin ja laittoi sen paikalleen matsin jälkeen @Regrann from @suennahka - Viljo odottaa #michelmiklík iä jäältä itse tehdyn #tervetuloajyväskylään -lapun kanssa. Isi vähän auttoi suunnittelussa Melkoinen debyytti slovakilta..! #jypliiga #hurrikaanisydän #jukurit #liiga #kuudespelaaja #hockeyfan

Fotka zveřejněná uživatelem JYP Jyväskylä (@jypjyvaskyla),

Neznalosť fínčiny či angličtiny nie je problém a Miklík má recept. "Počítam s tým, že do konca sezóny pochytia niečo zo slovenčiny (smiech). Klub mi dal dvojizbový byt aj so saunou. Všetci sa mi snažia pomáhať, je to naozaj milé."

Slovák je stále v kontakte aj so svojími hokejovými kamarátmi zo Slovenska. "Hlavne s Michalom Vondrkom, Haščákom a Draveckým. Pokúsim sa sem zlanáriť aj Romana Kukumberga," priznal Miklík pre sport24.sk.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: jypliiga.fi, sport24.sk

Diskusia

Podobné články