Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Nitra doma lídrovi nedala najmenšiu šancu, Barani ani neskórovali

NITRA - Hokejisti Nitry porazili súpera z Banskej Bystrice v pomere 3:0
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

HK Nitra – HC '05 iClinic Banská Bystrica 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
Góly:
5. Mezei (Slovák, Tvrdoň), 5. Krištof (H. Ručkay, Blackwater), 55. Cope (Tvrdoň, Milam) Rozhodovali: Stano, Hejduk – Výleta, Tvrdoň, vylúčení: 3:6, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 3336 divákov.

Zostavy:

Nitra: Halo – Milam, Ordzovenský, Pupák, Mezei, Versteeg, Meland, Korím, Piačka – Cope, Slovák, Tvrdoň – H. Ručkay, Krištof, Blackwater – Šiška, Štefanka, Macík – Bajtek, Paukovček, Šille

Banská Bystrica: Bacashihua – Maione, Wishart, Luža, Mihálik, Ďatelinka, Kubka, Ťavoda, Matuškin – Hickmott, Truchno, Buc – Kafka, Handzuš, Bortňák – Matoušek, Češík, Lamper – Belluš, Tamáši, Róth

Prvú vážnejšiu príležitosť zápasu mali domáci hokejisti, keď Meland hľadal v 3. minúte peknou prihrávkou Štefanku, ale ten puk minul. V 5. minúte podnikli domáci rýchly protiútok, ktorý zakončil presnou strelou medzi nohy bystrického gólmana Mezei a poslal Nitru do vedenia – 1:0. Už o 15 sekúnd vyhrávali Corgoni o dva góly. Pred bránu dostal presnú prihrávku Krištof a prekonal Bacashihuu – 2:0. Domáci nepoľavovali a veľkú príležitosť mal v 7. minúte Slovák, ktorý zakončoval prečíslenie 2 na 1, ale Bacashihua jeho strelu vyrazil. Brankár Nitry Halo nemal veľa práce a mierilo na neho minimum striel. Nebezpečný puk vyslal na nitriansku bránu Kafka, ktorého bekhendové zakončenie z 19. minúty zneškodnil Halo.

Prečítajte si aj: VIDEO Na dvoch štadiónoch iba jeden gól, Žilina vítazne proti Liptákom

Začiatok druhej tretiny začali hostia o poznanie lepšie ako v prvej. Hala ohrozil strelou počas presilovej hry Matoušek, ale mladý brankár si poradil. V 28. minúte predviedli pohľadnú akciu Tvrdoň so Slovákom, ale zakončenie druhého menovaného skončilo len na Bacashihuovi. V 33. minúte mal počas presilovej hry príležitosť Tvrdoň, ale Bacashihua zasiahol lapačkou. Nitrania hrali aj naďalej aktívne a robili hosťujúcej obrane veľké problémy.

Na začiatku tretej tretiny si najskôr poradil brankár Halo so strelou Belluša a vzápätí efektne vyhlavičkoval strelu Bortňáka. Hostia začínali viac otvárať defenzívu a to mohol využiť Versteeg, ktorý zakončoval prečíslenie, ale iba do dobre postaveného Bacashihuu. V 49. minúte ušiel po ľavom krídle Ručkay, ale on ani dorážajúci Blackwater nepretlačili puk cez bystrického brankára. V 55. minúte Nitrania odskočili svojmu súperovi už na rozdiel troch gólov, keď presilovú hru využil Cope. V závere už neprišlo nič dramatické, Nitra si ustrážila víťazstvo a brankár Halo sa mohol radovať z prvého čistého konta.

Andrej Kmeč, tréner Nitry: "My sme odohrali výborný zápas na čele s brankárom Halom. Celý kolektív odviedol veľmi dobrú prácu. Veľmi dobre sme si poradili s tou fyzickou prácou Bystrice, s tými nahadzovanými pukmi. Vstup do zápasu bol veľmi dobrý, premenili sme dve šance. V priebehu prvej tretiny sme si ešte vytvorili šance, ktoré sme možno chceli zakončiť až do prázdnej brány a nezahrali sme to jednoduchšie a odskočiť na väčší gólový rozdiel. Dnes jediná naša slabšia vec boli presilové hry, aj keď ten tretí gól sme dali v presilovke, ale v iných zápasoch by nás to mohlo mrzieť. Na druhej strane sme dnes hrali veľmi disciplinovane a vylúčení bolo na naše pomery minimum."

Vladimír Országh, tréner Banskej Bystrice: "My sme mali veľmi zlý vstup do zápasu, to sa týka celej prvej tretiny. Hneď v prvých minútach sme inkasovali dva góly. Nitra bola prvú tretinu jasne lepšia, rýchlejšia, dominovala v súbojoch, my sme boli všade o krok pozadu. Čo sa týka ďalšieho priebehu, tak tam sme sa trochu vzchopili a boli častejšie na puku, ale do nejakých vyložených šancí sme sa nedostali. Domáci samozrejme dobre bránili, čakali na našu chybu a tie prišli, takže myslím, že dnes domáci zaslúžené víťazstvo."

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články