Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Tipérsky špeciál: Na Slovan čaká tím, ktorý je na chvoste Západnej konferencie, bude to dnes za tri body?

RIGA - Hokejisti bratislavského Slovana uzavrú posledný tohtoročný trip dnešným zápasom v Rige. Podarí sa im odniesť tri body?
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Dinamo Riga - HC Slovan Bratislava

Riga je aktuálne v podobne zlom rozpoložení ako Slovan. Päťkrát z posledných šiestich vystúpení vyšla bodovo naprázdno. Je posledná na západe a na play off má priepastnú 29-bodovú stratu. Nepolepšila si ani posledným zápasom s Medveščakom, ktorý prehrala hladko 0:4.

Prečítajte si aj: VIDEO Prekliatie Slovanistov skončilo: Belasí kvalitným výkonom šokovali súperov z Fínska

Medzi najnebezpečnejších hráčov lotyšského mužstva patrí domáca dvojica Lauris Darzinš (14 bodov) a Miks Indrašis (13 bodov). V defenzíve Dinama vyčnieva Gintis Galvinš, ktorý nazbieral už 14 bodov, v bráne je jednotkou Jakub Sedláček, v 27 zápasoch má úspešnosť 90,4%.


Najslabší tím Západnej konferencie však nenastúpi v domácej aréne. Hrať sa bude v hale na predmestí v Pinki. Dôvodom je, že v Riga Arene sa konajú florbalové MS mužov. Hala v Pinki má kapacitu len 2 000 divákov. Je to domovský štadión tímu HK Riga, ktorý pôsobí v najvyššej lotyšskej súťaži.


Nad Slovanom sa sťahujú mračná. Táto sezóna bratislavskému celku nevychádza veru podľa predstáv. Finančné komplikácie, extrémny počet zranených hráčov a aktuálne 14 - bodová strata na play-off.

Zverenci trénera Říhu majú túto sezónu problémov viac ako dosť, no vyraďovacie boje ešte nemusia byť stratené. Po zápase v Rige totiž na Slovan čaká 10 duelov v rade pred domácimi fanúšikmi, a to bude zlomový okamih sezóny.

Absencie

HC Slovan Bratislava: Kubalík, Meszároš, Nedorost, F. Novák, Skalický, Smoleňák, Starosta, Valský, Šťastný, Viedenský, Zigo

Dinamo Riga: C. Gillies, G. Pujacs (otázny štart)

Posledný zápas

Slovanisti ukončili päťzápasovú sériu prehier v KHL, keď vo štvrtkovom stretnutí triumfovali na ľade Jokeritu Helsinki 3:1. Výborný výkon celého tímu korunoval dvomi gólmi Žiga Jeglič, tretí pridal štrnásť sekúnd pred koncom druhej tretiny Patrik Lušňák.


"Prvá tretina bola z našej strany neuveriteľná, mohli sme vyhrávať vyšším rozdielom. S takým mužstvom, s akým sme hrali, sme dnes podali najlepší výkon vonku v tejto sezóne. Všetci hráči podali kvalitný, disciplinovaný a taktikcký výkon. Musím ich pochváliť, som na nich hrdý." povedal po zápase tréner Říha.

Tipujeme výhru Slovana v kurze 2.64
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články