Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Výborná premiéra Borisa Sádeckého, prekvapil aj Říhu

KHL
Hokejisti Slovana si v piatok pripísali tretiu prehru v rade. Po prehre so Spartakom a Novosibirskom nestačili belasí ani na posledný tím celej KHL Metallurg Novokuzneck. V tomto zápase si svoju premiéru v KHL odkrútil Trenčan Boris Sádecký.
Zdroj: instagram-hcslovan
Zdieľajte:

V stredajšom zápase v poslednej minúte fauloval Samuel Petráš a za svoj zákrok dostal od vedenia súťaže dvojzápasový trest, Slovan tak povolal Borisa Sádeckého, ktorý prišiel z reprezentačnej 20ky. „Je tam určitý rýchlostný rozdiel medzi Tipsport ligou a KHL, aj keď, Novokuzneck je medzi poslednými v KHL, čiže to nebolo až také markantné. Bolo to však pre mňa náročné, snažil som sa hrať jednoducho a robiť krátke striedania. Mrzí ma, že sme ten zápas prehrali,“ povedal po zápase trenčiansky rodák.

Boris sa v zápase nestratil, zo všetkých mladíkov sa chopil šance v prvom zápase najlepšie. Na svoje konto si pripísal aj jeden kanadský bod za asistenciu, ktorá bola súčasťou nádhernej akcie štvrtého útoku. „Vopelku napádal súper, tak to hodil na bránu, ja som sa dostal k puku a vedel som, že Hlinka je za mnou a ešte aj v poslednom momente na mňa zakričal. Takže som to hodil pred bránu a puk si našiel Hlinkovu hokejku, ktorý dal gól,“ opísal Sádecký celú akciu. Výkon štvrtého útoku vyzdvihol aj tréner Miloš Říha. „Všetci mladí útočníci v štvrtej lajne hrali dobre, dali gól, ja som im ho prial. Sádecký, ktorý hral centra, ma prekvapil jeho prehľadom v zápase.“

Domáci kouč prekvapil svojim ťahom v nájazdoch, keď za jedného z exekútorov vybral práve Borisa Sádeckého, ten šokoval fanúšikov svojou odvahou a odhodlaním, trik mu síce nevyšiel, no nechýbalo veľa a bol by hrdinom zápasu. „Tréner ma zvolil, tak som išiel. Robievam to na tréningoch, čiže som to chcel spraviť aj tu. Bohužiaľ mi to nevyšlo, v poslednom momente mi ušiel puk,“ zhodnotil svoj nájazd.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články