Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Štadión vo Vranove nad Topľou otvoria ešte tento mesiac: Mesto si to zaslúži

VRANOV NAD TOPĽOU - Zimný štadión vo Vranove nad Topľou, ktorý čaká na dokončenie od roku 2011, chce investor otvoriť do konca októbra. Na stavbe začala miestna spoločnosť DEJ invest pracovať pred viac ako pol rokom, preinvestovala na nej približne 1,5 milióna eur. TASR to potvrdil zástupca investora Jiří Zeman.
Zdroj: presov.korzar.sme.sk
Zdieľajte:

Spoločnosť avizovala kompletné dobudovanie zázemia štadióna, taktiež šatní a cestných komunikácií. Mala zaobstarať technológiu na prevádzku ľadovej plochy, nainštalovať mantinely, postaviť lavice pre hráčov a zrealizovať ďalšie potrebné práce.

Projekt je podľa slov Zemana úplne iný, ako bol predtým. Veľa vecí sa muselo meniť, od prípojky vody až po šírku mantinelov.

Počet miest na sedenie je okolo 500, na státie predbežne 200. "Ešte čakáme na posledné vyjadrenie hasičov v tomto smere," podotkol zástupca. Hracia plocha má podľa jeho slov kanadské rozmery, čo je približne 56 x 26 metrov. "Budeme mať celoročnú prevádzku," dodal s tým, že mesto Vranov nad Topľou si zaslúži mať takýto športový stánok.

"Chceme, aby deti z mesta a okolia hrali hokej a naučili sa korčuľovať," vysvetlil Zeman. Vzniknúť by mal tiež hokejový klub Vranov Bulls, ktorý bude štadión prevádzkovať. "Chceme každý rok založiť novú triedu, deťom nakúpime výstroj, takže rodič a dieťa budú musieť len chcieť chodiť na štadión," dodal Zeman.

Vranovské mestské zastupiteľstvo ešte v marci tohto roka odsúhlasilo ročnú koncesnú odplatu za prevádzku zimného štadióna vo výške 150.000 eur. Zároveň schválilo podobu koncesnej zmluvy na dostavbu športoviska a jeho následné prevádzkovanie spoločnosťou.

To by malo po dobudovaní štadióna trvať 15 rokov. Stavba si do prevzatia súčasným investorom vyžiadala financie vo výške približne dva milióny eur.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články