Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Chcete byť vymakaní ako Tatar či ďalšie hviezdy? Takto jednoducho si doma zriadite posilku!

BRATISLAVA - Aj vy obdivujete vymakané telá vrcholových športovcov a radi by ste sa im podobali? K plneniu vašich snov stačí tak málo, zriadiť si doma vlastnú posilňovňu. Pozrime sa spoločne ako na to!
Zdroj: facebook Tomáša Tatara
Zdieľajte:

Ten pocit, keď vstanete zo stoličky, oblečiete sa do svojho športového úboru, urobíte pár krokov a už v ruke držíte činkovú tyč a valíte. Domáce posilňovne sa stále viac stávajú súčasťou domovov fitness nadšencov. Aj tých, ktorým sneh nedovolí využívať workoutové ihrisko. Ak rozmýšľate o vlastnej činkárni, toto by ste mali o jej výhodách a nevýhodách, mieste a vybavení vedieť.

Aké sú výhody a nevýhody

Ak ste sa rozhodli, že si kúpite činkové sety, lavičky a bradlá do vlastnej posilky, urobte si drobnú kalkuláciu. Ak chodíte cvičiť do posilňovne, kde mesačne platíte za členské 30 eur, za 3 roky zaplatíte 1080 eur, ak si kúpite náradie presne za túto čiastku, o tri roky už budete cvičiť zadarmo. Ďalšou výhodou je, že máte dostatok súkromia, nemusíte čakať na stroje a ani v rade na sprchu. Hudobní fajnšmekri ocenia, že si môžu pustiť vlastnú muziku.

VIDEO Uznávaný tréner to vidí jednoznačne: Futbalistom nestačí iba tréning s loptou!

Sú tu však aj nevýhody – nesocializujete sa, keď potrebujete dopomoc, nemáte koho osloviť a tiež vám nemá kto poradiť, keď máte zlú techniku cviku. To však môžete minimalizovať, keď budete mať pri sebe notebook a na Youtube si pozriete správne prevedenie cviku.

Kde nájsť miesto pre domácu posilku

Toto je veľmi dôležitá otázka. Tí, ktorí bývajú v dome, majú viac možností – posilňovňu si môžete urobiť v garáži, na povale, v pivnici alebo v miestnosti, ktorú nikto nevyužíva. Ak bývate v byte, tých možností máte menej. Ak nemáte doma voľnú miestnosť, nevzdávajte sa. Skúste sa popýtať domového dôverníka, či je možnosť využiť kočikáreň, alebo nejaké iné spoločné priestory, ktoré sa nevyužívajú na svoj pôvodný účel.

Čo v nej nesmie chýbať

Ak ste limitovaný rozpočtom, je lepšie začať s nákupom zariadenia, ktoré nevyhnutne potrebujete a je čo najuniverzálnejšie. Minimálnym základom by mali byť bradlá, lavička, žinenka alebo karimatka, dlhá činková tyč, krátka činková tyč a závažia. Pri cvikoch, ako sú drepy či mŕtvy ťah, by vám nemal chýbať ani spoľahlivý fitness opasok. Čím viac cvikov a svalových partií si na zariadení precvičíte, tým lepšie.

Hľadáte miesto, kde nájdete vybavenie pre vašu domácu posilňovňu? Navštívte Okfitness.sk. 

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články