Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

FOTO Slovensko príde o ďalšiu prestíž, Kanada chce populárny turnaj pre seba

POPRAD - Už dávnejšie sa objavili informácie, že populárny a prestížny turnaj Memoriál Ivana Hlinku sa bude sťahovať z európskych klzísk do Zámoria. Všetko nasvedčuje tomu, že v nasledujúcich rokoch sa to stane realitou.
Zdroj: http://hlinkamemorial.com, twitter.com/TSNBobMcKenzie
Zdieľajte:

Prestížne podujatie pre hokejistov do osemnásť rokov by sa malo sťahovať do zámoria, konkrétne do novučičkej haly Rogers Place v Edmontone.

Prečítajte si aj: Česi zvládli finálovú drámu a premiérovo ovládli Memoriál Ivana Hlinku

„Slovenský zväz ľadového hokeja potvrdil, že v rokoch 2016 a 2017 ostane Memoriál Ivana Hlinku na Slovensku a v Česku, zároveň však potvrdil eminentný záujem Kanady na tom, aby sa turnaj organizoval každé tri roky za oceánom,“ citujú viaceré média z webu slovakprospects.com.

V pláne je konanie turnaja v Kanade pravidelne každý druhý rok. Po dlhých rokoch by sa mal zmeniť aj názov, Ivana Hlinku vystrieda meno legendárneho hráča Oilers Waynea Gretzkyho.

Dôvod presťahovania mládežníckeho turnaja do Kanady je jednoduchý. Kontrakt, ktorý zaručuje účasť Kanady na turnaji, vyprší na budúci rok. Kanadský hokejový zväz pri podpise novej dohody podmienil svoju účasť konaním podujatie v Kanade. Iba vtedy je na ňom kanadský tím ochotný štartovať. Memoriál by sa mal konať v Kanade obrok, podobne ako juniorské majstrovstvá sveta.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: slovakprospects.com, twitter.com/TSNBobMcKenzie

Diskusia

Podobné články