Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Pálffy: "Dobre, silovo, tvrdo!"

INNSBRUCK - Dnes je skvelý deň nášho hokeja. Okrem "Áčka" na domácom turnaji v Žiline sa darilo aj "béčku". Slovenský olympijský výber nakoniec celý turnaj v Rakúsku po presvedčivom výkone a po prehre Rakúska s Francúzskom vyhral! Tréner Oremus aj generálny manažér Pálffy boli veľmi spokojní po výkonoch našej reprezentačnej "rezervy".
Zdroj: archív
Zdieľajte:

O divokom zápase proti Slovinsku čítajte viac tu:

Slovenský olympijský výber nesklamal v gólovej prestrelke so Slovinskom

Peter Oremus, tréner SR: "Dve víťazstvá nad súpermi ako sú Francúzsko a Slovinsko určite potešia, lebo oba tímy mali vo svojom strede hráčov, ktorí sa predstavili na majstrovstvách sveta. Výber, ktorý sme tu mali, bol naozaj veľmi dobre poskladaný. Som rád, že sa hráči z extraligy presadili v medzinárodnom hokeji, takéto výsledky idú do sveta. Je veľmi ťažké odohrať tri zápasy za tri dni na takomto turnaji. Rakúšanom sme dali iba jeden gól, takže víťazstvo by sme si asi nezaslúžili, po včerajšej prehre je však výhra nad Slovincami veľmi potešiteľná. Na chlapcoch bolo od pondelkového zrazu vidno, že chcú a dávajú do toho všetko. V našej hre boli svetlé i horšie momenty, z ktorých sa musia hráči poučiť, určite však kladné veci na tomto turnaji prevažovali."

Žigmund Pálffy, generálny manažér SR: "Bol to pre nás poučný turnaj. Prišli sme sem s trochu menším egom, ale odchádzame s väčším, čo je veľmi podstatné pre chlapcov. Ja dúfam, že si nazbierané skúsenosti z tohto podujatia prenesú do extraligy a do svojich ďalších pôsobísk. V apríli nás čakajú ďalšie reprezentačné akcie a určite budeme chalanov odporúčať trénerom A-tímu. Podstatné pre nás je, že sme na turnaji skončili medzi najsilnejšími tímami. Pevne dúfame, že to bude pre nás prvé miesto. Odchádzame s veľmi dobrým pocitom, tréneri odviedli vynikajúcu prácu, chlapci si podržali svoje pozície a boli strelecky efektívni. Z osobného hľadiska som rád, že som tu mohol byť, mám opäť viac skúseností. Chcel by som hlavne poďakovať môjmu tímu a odkázať týmto chlapcom, aby naďalej na sebe pracovali. S Pánom Oremusom ešte celé naše účinkovanie v Innsbrucku dôkladne zhodnotíme. Určite budú o hráčoch pozitívne referencie, pretože hrali dobre, tvrdo, silovo a dokázali si podržať puk."

Václav Stupka, útočník a autor dvoch gólov SR: "Som veľmi šťastný. Prvé dva góly v reprezentačnom drese ma veľmi tešia. Škoda, že mi nikto nezobral puk na pamiatku. Dôležité však je, že sme Slovincov zdolali. Z hry na tomto turnaji mám dobrý pocit, akurát ten piatkový zápas s Rakúskom sme mohli lepšie zvládnuť. Dnes sme však vyhrali a je to super pocit."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články