Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovenská päťka týždňa: Gron hviezdi v Taliansku, Ďurák s Mihálikom v MOL Lige

Ďalší týždeň je za nami. Uplynulých sedem dní naši hokejisti opäť brázdili ľadové plochy v zahraničných ligách. Tento týždeň sa darilo najmenej Slovákom v českej Tipsport Extralige, ktorí nenazbierali toľko bodov, koľko mali zvykom. Naopak, v Taliansku naďalej hviezdi Stanislav Gron. Darilo sa aj Slovákom v nadnárodnej MOL Lige a bronzový reprezentant zaznamenal čisté konto v Ontario Hockey League.
Zdroj: hockeycortina.it
Zdieľajte:

Brankár:

Daniel Gibl - Barrie Colts (OHL)

Devätnásť ročný rodák z Ilavy sa po úspešných majstrovstvách sveta Juniorov, na ktorých síce neodchytal ani minútu, no aj tak sa tešil z bronzu, vrátil naspäť do Ameriky. Daniel momentálne chytá v americkej OHL v drese Barrie Colts. V uplynulom týždni sa po pripojení k tímu hneď prezentoval skvelým výkonom, keď vychytal víťazstvo svojho tímu na domácom ľade 3:0 a udržal si čisté konto. Gibl kryl 26 pokusov súpera. Odchovanec dubnického hokeja má pred sebou ešte dlhú kariéru a kto vie, možno si raz zachytá aj v zámorskej NHL!

Obrana:

Tomáš Valečko - Orlik Opole (Poľsko)

Dvadsaťdeväťročný obranca menil počas tejto sezóny klub. Len pred pár týždňami sa sťahoval z Polonie Bytom do Orliku Opole. V tomto týždni už za Orlik odohral oba zápasy a v obidvoch zápasoch sa bodovo presadil. V prvom zápase týždňa strelil jeden gól, no prehre 2:8 na domácom ľade s Oswiečimom nezabránil. V piatok sa ale hokejisti Orliku tešili z výhry. Porazili Janow 5:4. Slovák Tomáš Valečko si pripísal dve asistencie a bol tak jedným z opôr svojho tímu.

Miroslav Ďurák - Újpest TE (MOL-Liga)

Ďalším obrancom v našej formácii týždňa je tridsaťtriročný obranca Miroslav Ďurák. Rodák z Topoľčian, ktorý sa zúčastnil draftu v NHL v roku 1999, keď si ho z 220. miesta vybral Nashville Predators, momentálne oblieka dres maďarského Újpestu. V uplynulom týždni Miroslav získal v dvoch zápasoch 4 body za dva góly a rovnaký počet asistencií. Štatistika, za ktorú by sa nemusel hanbiť ani prvotriedny útočník. Ďurák bol dvoma gólmi a jednou asistenciu pri domácom víťazstve 6:3 s Debrecínom. V sobotu pomohol jednou asistenciou k obratu na ľade Brašova (2:3 po predĺžení).

Útok:

Ivan Čiernik - Augsburger Panther (DEL Liga)

Strelecky sa darilo aj Ivanovi Čiernikovi. Ten v dvoch zápasoch svojho tímu strelil tri góly. Najprv na začiatku týždňa strieľal jediný gól svojho tímu pri prehre 1:6 s Schwenningerom. Chuť si hokejisti Augsburgeru nenapravili ani v piatok. Ani dva góly tridsaťsedemročného rodáka z Levíc nepomohli a Pantheri tak podľahli na ľade Kolínu 5:4 po predĺžení.

Stanislav Gron - Sportivi Ghiaccio Cortina (Taliansko)

Ďalší výborný týždeň má za sebou tridsaťšesťročný Bratislavčan. Gron je momentálne jednou z najväčších hviezd celej talianskej súťaže a v uplynulom týždni to opäť potvrdil. Najprv si v strede týždňa pripísal dve asistencie pri prehre svojho tímu na ľade Asiaga 3:2, no už o dva dni neskôr to naplno rozbalil. Pri výhre 6:4 bol pri piatych góloch svojho tímu, keď dva sám strelil a na ďalšie tri prihrával. Bývalý reprezentant tak stále dokazuje, že nepatrí do hokejového dôchodku.

Jozef Mihálik - Újpest TE (MOL-Liga)

Veľmi sa darilo aj spoluhráčovi Miroslava Ďuráka. Tridsaťpäťročný Mihálik získal v dvoch zápasoch až šesť bodov. V prvom zápase s Debrecínom si pripísal jeden gól a pridal ďalšie tri asistencie. Spolu s Ďurákom sa tak tešili z víťazstva 6:3. V sobotňajšom zápase na ľade rumunského Brašova najprv prihrával na korigujúci gól svojho tímu na 1:2 a v predĺžení sám rozhodol o víťazstve po dokonalom obrate 3:2 po predĺžení.

ANKETA: Kto je podľa vás najväčšia hviezda týždňa?

  • Daniel Gibl

    4%

  • Tomáš Valečko

    0%

  • Miroslav Ďurák

    32%

  • Stanislav Gron

    60%

  • Jozef Mihálik

    0%

  • Ivan Čiernik

    4%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články