Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovenská päťka týždňa: Skvelo chytajúci Hamerlík, hetrik Faitha, nádielka Grona

Po minulotýždňovej absencii nášho magazínu slovenská päťka týždňa sa opäť vraciame do starých kolají. Aj tento týždeň sme poctivo sledovali našich hokejistov v zahraničí a toto je výsledok. Predstavujeme vám slovenskú päťku týždňa podľa portálu Hokejový svet.
Zdroj: HCNZ, Marián Marík
Zdieľajte:

Brankár:

Peter Hamerlík - HC Oceláři Třinec (Česko)

Tridsaťtriročný rodák z Myjavy drží v drese Třinca sériu troch víťazstiev v rade. Dve z nich dosiahol v uplynulom týždni. Brankár, ktorý nikdy nenastúpil na zápas NHL či KHL, bol najprv pri výhre v zápase so Škodou Plzeň v pomere 4:1. Hamerlík kryl 25 z 26 striel a pripísal si tak 96% úspešnosť zákrokov. Už o dva dni neskôr hrali Oceláři z Třinca na ľade Mladej Boleslavi a do brány sa opäť postavil Peter Hamerlík. Aj tento raz podržal svoj tím skvelými zákrokmi a pri víťazstve 5:2 si pripísal takmer 95% úspešnosť zákrokov, keď kryl 36 striel. Aj vďaka slovenskému brankárovi má Třinec trinásť bodový náskok pred druhým Litvínovom.

Obrana:

Jaroslav Obšut - ASC Corona Brašov (MOL Liga)

Jaroslav Obšut po dvoch týždňoch opäť v zostave týždňa a opäť zaslúžene. Tridsaťosemročný obranca sa tento týždeň zahral na nahrávača, keď v dvoch zápasov rumunského Brašovu zaznamenal 4 asistencie. Najprv si pripísal tri asistencie pri víťazstve svojho tímu v zápase s Ferencvárosom 6:4, keď jeho tím otáčal zápas v tretej tretine. Ďalšiu asistenciu si pripísal v sobotňajšom zápase na ľade DAB-Docleru. Jeho tím ale prehral 5:4 po nájazdoch. Bola to prehra, ktorá ukončila štvorzápasovú šnúru víťazstiev.

Dominik Kramár - Rapaces de Gap (Francúzsko)

Druhým obrancom v našej slovenskej päťke týždňa je dvadsaťšesťročný rodák z Popradu, Dominik Kramár. Ten len nedávno opustil maďarský Ferencváros aby sa presunul do Francúzska, kde oblieka dres Rapaces de Gap. V uplynulom týždni nastúpil Dominik na oba zápasy svojho tímu a prispel svojou hrou k dvom víťazstvám. Dvakrát asistoval pri vysokej výhre na ľade Štrasburgu 8:3. Dominikovi Kramárovi tak začína nová výzva v jeho kariére a my mu prajeme určite veľa šťastia.

Útok:

Branislav Fábry - Orlik Opole (Poľsko)

Veľmi úspešný týždeň má za sebou odchovanec bratislavského Slovana, Branislav Fábry. Dvadsaťdeväťročný útočník poľského Orliku Opole taktiež menil prednedávnom klub. Z Polonie Bytom sa sťahoval práve do Orliku. Tento presun sa zatiaľ zdá ako veľký krok vpred, pretože Fábry sa v uplynulom týždni presadil hneď trikrát v dvoch zápasoch. Najprv dvoma gólmi bol hlavnou postavou pri víťazstve 4:3 na ľade Katovíc a jedným gólom prispel aj k víťazstvu v piatkovom dueli s GKS Tychy.

Stanislav Gron - Sportivi Ghiaccio Cortina (Taliansko)

Veľmi produktívny týždeň prežil bratislavský rodák a útočník Cortiny, Stanislav Gron. Tridsaťšesťročný útočník dokázal v štyroch zápasoch získať až 9 bodov (4+5). Najskôr si minulú nedeľu pripísal dva góly a asistenciu pri výhre 5:4 po nájazdoch s tabuľkovým susedom, Eppanom. O dva dni neskôr nepomohli Cortine ani dve asistencie Grona, prehrala totiž na ľade vedúceho tímu Vipiteno 3:2. Na Nový rok prišla ďalšia prehra. Tentoraz na domácom ľade s Fassou 2:3. Gron strieľal prvý gól svojho tímu, keď znižoval na 1:2. Veľmi dôležitú výhru si Cortina pripísala v poslednom zápase týždňa. Stanislav Gron dvakrát asistoval a raz skóroval pri víťazstve 5:3 na ľade Valpellice Bulldogs. Bratislavský rodák, ktorý svoje najlepšie roky prežil paradoxne v Košiciach, stále dokazuje, že je veľmi produktívnym útočníkom.

Juraj Faith - HC Nové Zámky (MOL Liga, 2HL)

Skvelý týždeň zažil aj ďalší hokejový "starček". Tridsaťosemročný rodák z Košíc momentálne oblieka dres Nových Zámkov v nadnárodnej MOL Lige a takisto aj v tretej najvyššej hokejovej súťaže na Slovensku. Týždeň síce začal prehrou na ľade DAB-Docleru 2:5 (0+1), potom sa to ale rozbehlo. Najprv prišiel debakel na domácom ľade. Nové Zámky si pochutnali na Debrecíne a zvíťazili 8:0. Juraj Faith zaznamenal hetrik. Ďalšie vysoké víťazstvo prišlo deň po oslavách nového roka. Pri víťazstve 9:3 s Újpestom si Faith pripísal gól a asistenciu. O deň neskôr, v zápase s Dubnicou nad Váhom, Juraj skóroval ešte dva krát a pridal ešte jednu asistenciu. Nové Zámky suverénne sfúkli Dubničanov v pomere 9:5.

ANKETA: Kto je podľa vás najväčšia hviezda týždňa?

  • Peter Hamerlík

    33%

  • Jaroslav Obšut

    11%

  • Dominik Kramár

    11%

  • Branislav Fábry

    0%

  • Stanislav Gron

    33%

  • Juraj Faith

    11%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články