Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovenská päťka týždňa: Gáborík hviezdi v NHL, Záborský vo Fínsku

Nedeľa je tu, čo znamená, že si opäť predstavíme najlepšiu slovenskú päťku týždňa! Slováci v Európe sa moc neukázali, nakoľko sa vo viacerých ligách ani nehralo, kvôli reprezentačnej prestávke. No stále bolo z čoho vyberať. Do našej päťky sa dnes dostala až trojica Slovákov v NHL, ktorým sa darí vo svojich tímoch. Poďme sa teda spoločne pozrieť na slovenskú päťku týždňa podľa portálu Hokejový svet!
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Brankár:

Jaroslav Halák - New York Islanders (NHL)

Jaro podáva už určitý čas skvelé výkony v drese “Ostrovanov” a aj vďaka nemu patrí New Yorku Islanders druhé miesto vo Východnej konferencii. V uplynulom týždni odchytal všetky štyri zápasy svojho tímu a bol pri štyroch víťazstvách! Všetko to začalo nedeľňajším súbojom s Chicagom. “Ostrovania” dokázali v tretej tretine otočiť skóre zápasu a zvíťaziť 3:2. Rozhodujúci gól strieľal ďalší Slovák, Ľubomír Višnovský. Halák si pripísal 92%-tnú úspešnosť zákrokov, keď chytil 23 z 25 striel. V druhom zápase týždňa Islanders opäť otáčali skóre. Po prvej tretine síce prehrávali s New Jersey Devils 0:2, no dokázali zvíťaziť 3:2 po samostatných nájazdoch. Halák svoj tím opäť podržal a pripísal si 92.86%-tnú úspešnosť. Potom “Ostrovanov“ čakali dva zápasy hneď po sebe. Najprv zvíťazili na ľade Detroitu Red Wings 2:1, keď znovu otáčali vývoj zápasu a v poslednom dueli týždňa porazili Tampu Bay doma 3:1 aj napriek tomu, že prehrávali 0:1. Islanders tak majú za sebou úspešný týždeň, keď otáčali skóre vo všetkých zápasoch a vo všetkých aj zvíťazili. A to aj vďaka bratislavskému rodákovi.

Obrana:

Andrej Sekera - Carolina Hurricanes (NHL)

V dobrej forme hraje aj skúsený slovenský obranca Andrej Sekera. Ten sa už udomácnil v drese Hurricanes, kde sa stal dokonca asistentom kapitána. Jeho tím ale nepredvádza najlepšie výkony a je druhým najhorším v celej NHL. Aj preto Andrejovi hrozí výmena do iného klubu. V uplynulom týždni odohrali hráči Caroliny tri zápasy, no z víťazstva sa tešili iba jedenkrát. Týždeň začal prehrou na ľade Montrealu Canadiens 1:4. Sekera strávil na ľade 22 minút a pripísal si plusový bod. Víťazstvo prišlo v druhom zápase týždňa. Hurricanes porazili Toronto na domácom ľade rozdielom triedy 4:1 aj zásluhou dvadsaťosemročného obrancu. Sekera najprv prihrával na druhý gól svojho tímu a v tretej tretine sám skóroval, keď zvyšoval na 3:1. Bol druhým najvyťaženejším hráčom svojho tímu, keď na ľade strávil takmer 23 minút. V poslednom zápase týždňa podľahla Carolina na domácom ľade newyorským jazdcom 2:3 až po nájazdoch. Sekera odohral takmer 25 minút, no pripísal si iba jeden plusový bod.

Jaroslav Obšut - ASC Corona Brašov (MOL Liga)

Aktuálne tridsaťosemročný bývalý reprezentant, ktorý okúsil NHL, KHL, fínsku či takisto domácu ligu, momentálne oblieka dres rumunského tímu Corona Brašov. V uplynulom týždni nastúpil jeho tím iba na jediný duel, ale na o to zaujímavejší. Brašov hostil tabuľkového suseda z Miškovca a aj vďaka skvelému Obšutovi sa tešil z víťazstva. Jaroslav najprv otváral skóre zápasu a v tretej tretine zvyšoval na 3:1. Jeho tím nakoniec zvíťazil 5:3. Obšut sa tak tešil z víťazstva a takisto aj z dvoch presných zásahov.

Útok:

Ivan Čiernik - Augsburger Panther (Nemecko)

Ivan Čiernik je ďalším hráčom v našej zostave týždňa, ktorý už má viac ako 35 rokov. Momentálne tridsaťsedemročný útočník augsburgských Panterov nazbieral v uplynulom týždni v troch zápasoch tri body za dva góly a asistenciu. Čiernikovmu tímu sa síce nedarí podľa predstáv, keď je až na 12. mieste Deutschen Eishockey Ligy, no Ivan sa dokáže stále presadzovať a patrí k oporám Panterov. V prvom zápase týždňa prehrali Panteri na ľade Norimbergu 2:4. O dva dni neskôr prišla ďalšia prehra. Tento raz 4:3 po nájazdoch na ľade prvého Mannheimu. Ivan Čiernik strieľal jeden gól svojho tímu. Ani v poslednom zápase Ivan neokúsil pocit z víťazstva. Pri prehre 2:5 na ľade Iserlohnu sa ale mohol tešiť aspoň z gólu a asistencie.

Marián Gáborík - Los Angeles Kings (NHL)

Hovorí sa, že po zranení sa ťažko hľadá stará forma, no to určite nie je prípad tohto trenčianskeho odchovanca. Marián Gáborík skóroval v každom zápase svojho tímu v uplynulom týždni! Dokopy zaznamenal skvelých 6 gólov a dve asistencie v štyroch zápasoch Kings. Týždeň síce nezačal pre LA najlepšie, keď prehrali prvé dva zápasy. Najprv s Torontom 3:4 (Gáborík 1+0) po nájazdoch a neskôr aj so St. Louis Blues 2:5 (Gáborík 2+0). Potom ale prišli dve dôležité víťazstvá. Los Angeles najprv vrátilo prehru St. Louis, keď doma zvíťazilo 6:4. Gáborík si pripísal ďalšie dva góly a pridal aj jednu asistenciu. V poslednom zápase týždňa, v sobotu večer, si pripísal dva body za gól a asistenciu pri výhre 4:2 proti Arizone.

Tomáš Záborský - IFK Helsinky (Fínsko)

Tomáš určite chýbal našej reprezentácii na Arosa Challenge vo Švajčiarsku, veď na klubovej úrovni mu to stále ide. Za IFK Helsinky odohral tento týždeň 2 zápasy a pripísal si 5 bodov za jeden gól a 4 asistencie. Najprv pri výhre 6:2 s Ilves trikrát asistoval a o deň neskôr si pripísal gól a asistenciu pri výhre 4:1 proti Vaasan Sport.

ANKETA: Kto je podľa vás najväčšia hviezda týždňa?

  • Jaroslav Halák

    59%

  • Andrej Sekera

    6%

  • Jaroslav Obšut

    0%

  • Ivan Čiernik

    0%

  • Marián Gáborík

    24%

  • Tomáš Záborský

    12%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články