Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovenská päťka týždňa: Skvelý Sýkora, bitka Čajkovského

Opäť je tu nedeľa a opäť tu máme našu pravidelnú rubriku - slovenská päťka týždňa! Treba ale povedať, že uplynulý týždeň nebol pre slovenských hokejistov najlepší. Iba malá časť z nich sa dokázala bodovo presadiť v európskych súťažiach a preto tento týždeň nemáme TOP rebríček najproduktívnejších Slovákov v Európe. Aj napriek tomu sme ale dokázali vybrať tú najlepšiu päťku týždňa podľa portálu Hokejový svet!
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Brankár:

Július Hudáček - Örebro HK (Švédsko)

Odchovanec HK Spišská Nová Ves, Július Hudáček ,prišiel do Örebro HK pred touto sezónou a takmer okamžite sa stal obľúbencom tribún. O Julovi je známe, že je veľký šoumen, čo pravidelne predvádza na po zápasových ďakovačkách. Momentálne je jeho tím na piatej pozícii a to aj vďaka dvadsaťšesťročnému brankárovi. V uplynulo týždni sa Örebro najprv tešilo z víťazstva na domácom ľade nad Frolundou, 6:3. Július odchytal celý zápas proti tímu, v ktorom pôsobil v sezóne 2012/13. V druhom zápase týždňa prehral Hudáčkov tím na ľade Brynäs 4:3 po nájazdoch. Jula Hudáčka v nájazdoch prekonal iba Brodin, ktorý rozhodol v štvrtej sérii nájazdov.

Obrana:

Miroslav Zatko - Ciarko PBS Bank KH Sanok (Poľsko)

Tridsaťročný obranca prežíva veľmi produktívnu sezónu v poľskej lige. V uplynulom týždni s v troch zápasoch pripísal až 4 body, čo je na obrancu skvelá štatistika. Zatkov Sanok je momentálne na druhej pozícii v tabuľke, keď na prvý celok stráca tri body. V tomto týždni odohrali hráči Ciarko PBS Bank KH Sanok celkovo tri zápasy, v ktorých získali plný počet bodov so skóre 21:6. Najprv si na domácom zápase poradili s Katowicami 8:3. Miroslav Zatko si pripísal jednu asistenciu. O dva dni neskôr zosmiešnili aj Poloniu Bytom. Na jej ľade zvíťazili 1:10. Zatko strieľal jeden gól a na jeden prihrával. V poslednom zápase týždňa strieľal tridsaťročný obranca víťazný gól v zápase s MMKS Podhale pri výhre 3:2.

Michal Čajkovský - Hershey Bears (AHL)

Druhým obrancom v našej formácii týždňa je Michal Čajkovský. Dvadsaťdvaročný Bratislavčan momentálne pôsobí v zámorskej AHL v klube Hershey Bears. Medvede momentálne okupujú šieste miesto vo Východnej konferencii. Do tohto týždňa vstúpil Michalov tím výhrou, po nej ale nasledovali dve prehry. Všetky tieto zápasy boli bez Čajkovského na súpiske. Ten sa na ľad dostal až v poslednom zápase týždňa. Hershey Bears porazili Binghamton Senators 5:2 a vo Východnej divízii si upevnili druhé miesto práve pred súperom. Michal síce nebodoval, no zhodil rukavice a pobil sa s hráčom súpera, čo mu môže pomôcť k zisku pevného miestu v zostave.

Útok:

Jozef Mihálik - Újpest TE (MOL Liga)

Tridsaťpäťročný odchovanec topoľčianskeho hokeja aj v uplynulom týždni ukázal, že vo svojom tíme patrí medzi opory. Jozef si v 3 zápasoch pripísal 6 bodov, no Újpest aj tak neprežil najlepší týždeň. Šiesty celok MOL Ligy najprv prehral na domácom ľade s Novými Zámkami 3:5, Mihálik asistoval na jeden presný zápas domácich. O dvadsaťštyri hodín odohral Újpest TE ďalší zápas, tentokrát hostil Brašov. Výhru 5:3 zariadil najmä prvý útok aj s našim hokejistom. Mihálik strelil jeden gól a na ďalšie dva prihrával. V poslednom zápase týždňa sa opakoval prvý zápas týždňa. Nové Zámky ale opäť porazili Újpest, tento raz na domácom ľade 6:3. Mihálika mohli tešiť aspoň dve presné prihrávky.

Dušan Sijka - HK Debrecín (MOL Liga)

Už sme si prakticky zvykli, že našu formáciu týždňa pravidelne okupujú hráči z nadnárodnej MOL Ligy. Aj dnes je tomu tak. Dušan Sijka je druhým hráčom z tejto ligy vo formácii tohto týždňa. Ten začínal sezónu v Ferencvárosi, no už naplno zarezáva v HK Debrecín. Už v prvom zápase týždňa bol hlavnou postavou pri výhre 4:2 nad DAB-Docler. Sijka strelil dva góly a na jeden prihrával. O dva dni neskôr si pripísal ďalšiu asistenciu pri výhre svojho tímu na ľade Miškovcu opäť 4:2. V poslednom zápase týždňa nastúpil proti svojmu bývalému zamestnávateľovi. Debrecín síce zvíťazil, no Sijka nebodoval.

Ján Sýkora - HC Škoda Plzeň (Česko)

Skvelý týždeň má za sebou Ján Sýkora! V drese Plzne predvádza dlhodobo stabilné výkony, no v uplynulom týždni sa mu darilo ešte viac. Jano si pripísal v troch zápasoch skvelých 7 bodov. Všetko to rozbehol nedeľňajší zápas proti Litvínovu. Sýkora strelil hat-trick pri víťazstve 6:5. O dva dni neskôr hrala Plzeň na ľade Slavie Praha. Domáci síce viedli, no v tretej tretine Plzeň otočila a tešila sa z víťazstva 1:2. Sýkora najprv vyrovnával na 1:1 a o necelé tri minúty bol pri víťaznom góle Kadleca. Skvelý týždeň Plzne nezastavili ani Karlovy Vary. Sýkora strelil prvý gól zápasu v desiatej sekunde druhej tretiny a v tretej tretine prihrával na vyrovnávajúci gól sekundu do konca riadnej hracej doby! Plzeň nakoniec zvíťazila 4:3 po predĺžení!

ANKETA: Kto je podľa vás najväčšia hviezda týždňa?

  • Július Hudáček

    38%

  • Miroslav Zatko

    0%

  • Michal Čajkovský

    6%

  • Jozef Mihálik

    3%

  • Dušan Sijka

    3%

  • Ján Sýkora

    50%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články