Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovenská päťka týždňa: Päťbodoví Šoltés s Lušňákom, Lašák s asistenciou

Ako sa už stalo pravidelnosťou, aj túto nedeľu vám prinášame prehľad toho najlepšieho, čo predviedli naši hokejisti v uplynulom týždni. Dôkladne sme sledovali Slovákov hrajúcich tie najlepšie súťaže po celom svete. Predstavujeme vám teda slovenskú päťku týždňa a 15 najproduktívnejších Slovákov v Európe!
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Brankár:

Ján Lašák - Bílí Tygři Liberec (Tipsport Extraliga, Česko)

Víťaz zlatej medaily zo švédskeho Göteborgu chytá v tejto sezóne v českom Liberci, kde pôsobí viacero slovenských hokejistov. Ján zažil skvelý týždeň, keď jeho Liberec zvíťazil v oboch zápasoch tohto týždňa. Najprv v nedeľu na domácom ľade porazil Mladú Boleslav po predĺžení 2:1. Ján Lašák si dokonca pripísal jednu asistenciu, keď bol pri víťaznom góle svojho tímu 37 sekúnd do konca predĺženia. Vo štvrtok nastúpili Bílí Tygři opäť na domácej pôde. Tento raz hostili Kometu Brno. Hostia síce viedli po prvej tretine 0:2, no domáci, aj vďaka skvelo chytajúcemu Lašákovi, skóre zápasu otočili a zvíťazili 4:2. 6 sekúnd do konca zápasu do prázdnej brány upravoval Branko Radivojevič.

Obrana:

Richard Filip - Corona Brašov Wolves (MOL-Liga)

Tridsaťjedenročný obranca, ktorý sa narodil v Piešťanoch, odišiel pred touto sezónou práve zo svojho rodného mesta. Zakotvil u rumunského klubu, hrajúceho nadnárodnú MOL-Ligu. Richardovi sa v uplynulom týždni darilo najmä prihrávať na góly. V piatich zápasoch svojho tímu si pripísal až 5 asistencií a jednoznačne tak patrí do našej formácie týždňa. Filip pomohol Brašovu k dvom víťazstvám z troch zápasov, keď podľahli len v Nových Zámkoch.

Tomáš Valečko - Polonia Bytom (Poľsko)

Druhým obrancom v našej formácii týždňa je Tomáš Valečko. Dvadsaťdeväťročný hokejista, ktorý hokejovo vyrástol v Spišskej Novej Vsi, momentálne pôsobí v poľskej Polonii Bytom. Aktuálne predposledný celok poľskej najvyššej súťaže sa z víťazstva v uplynulom týždni neradoval. Tomáša tak mohlo tešiť aspoň to, že v dvoch zápasoch strelil dva góly a pridal tri asistencie, čo je na obrancu skvelé. V prvom zápase prihrával na jeden gól svojho tímu pri prehre 4:2 na ľade Opole. V druhom zápase neodvrátili prehru 4:3 ani jeho dva góly a jedna asistencia na ľade MMKS Podhale Nowy Targ.

Útok:

Dávid Šoltés - Prince George Cougars (WHL)

Skvelý týždeň vo WHL má za sebou iba devätnásťročný Dávid Šoltés. Hokejista, ktorý vyrastal v mládežníckych tímoch HC Košice, odohral v uplynulom týždni dva zápasy v drese Prince George Cougars a pripísal si hneď 5 bodov. Najprv v zápase proti Prince Albert Raiders bol pri oboch góloch svojho tímu, keď jeden sám strelil a na druhý nahrával. Prehre 2:5 ale nezabránil. V druhom zápase sa Dávidovmu tímu darilo oveľa viac a to aj vďaka jeho výkonu. Šoltés trikrát asistoval pri výhre 3:4 na ľade Kelowna Rockets. Dávid je dokonca najlepším strelcom svojho tímu v presilových hrách.

Patrik Lušňák - Yunost Minsk (Bielorusko)

Dvadsaťšesťročný reprezentant po minulej sezóne opustil Piešťany a nasmeroval si to do bieloruského Yunostu Minsk. Patrik odohral v uplynulom týždni dva zápasy a zaznamenal 5 bodov. V prvom zápase týždňa hostil Yunost posledný tím tabuľky, Mogilev. Minsk zvíťazil jednoznačne 11:0. Patrik strelil prvé dva góly svojho tímu a ešte v prvej tretine prihrával na štvrtý a šiesty gól. V poslednej tretine si pripísal ešte jednu asistenciu, keď bol pri desiatom góle Yunostu Minsk. O dva dni neskôr nastúpil Patrik aj so svojimi spoluhráčmi na ďalší zápas. Lušňák nebodoval a Yunost Minsk tak podľahol na domácom ľade prvému celku tabuľky, Soligorsku, 3:4 po predĺžení.

Erik Čaládi - HC Nové Zámky (MOL-Liga, 2.HL)

Útočnú formáciu uzatvára dvadsaťšesťročný Erik Čaládi, ktorý dlhé roky pôsobil v extraligovej Nitre. Už tretiu sezónu ale oblieka dres Nových Zámkov, ktoré pôsobia v nadnárodnej MOL Lige a takisto aj v 2. hokejovej lige. Novozámčania v uplynulom týždni vyhrali všetky tri svoje zápasy a Erik stál pri všetkých víťazstvá svojho tímu. Najprv v zápase s Csíkszeredou strelil víťazný gól svojho tímu v tretej tretine. Deň pred Mikulášom potom dvoma gólmi vyrovnával na 3:3 v súboji s rumunským Brašovom a poslal zápas do predĺženia. Ani v tom sa ale nerozhodlo a Novozámčania sa tešili až po samostatných nájazdoch. Na Mikuláša potom Nové Zámky zvíťazili v zápase 2. hokejovej ligy na ľade Partizánskeho 1:4 a zostali tak naďalej neporazené. Erik strieľal tretí gól.

Pätnásť najlepších Slovákov v Európe!

1. Patrik Lušňák (Yunost Minsk, Bielorusko) - 2 góly a 3 asistencie v 2 zápasoch

2. Tomáš Valečko (Polonia Bytom, Poľsko) - 2 góly a 3 asistencie v 2 zápasoch

3. Dávid Šoltés (Prince George Cougars, WHL) - 1 gól a 4 asistencie v 2 zápasoch

4. Richard Filip (Corona Brašov Wolves, MOL-Liga) - 0 gólov a 5 asistencií v 3 zápasoch

5. Erik Čaládi (HC Nové Zámky, MOL-Liga, 2.HL) - 3 góly a 1 asistencia v 2 zápasoch

6. Martin Saluga (Corona Brašov Wolves, MOL-Liga) - 1 gól a 3 asistencie v 3 zápasoch

7. Marek Uram (HC Nové Zámky, MOL-Liga, 2.HL) - 0 gólov a 4 asistencie v 3 zápasoch

8. Ján Lašák (Bílí Tygři Liberec, Česko) - 5 inkasovaných gólov v dvoch zápasoch, dve víťazstvá a jedna asistencia

9. Juraj Valach (HC Slavia Praha, Česko) - 1 gól a 2 asistencie v 3 zápasoch

10. Tomáš Chrenko (HC Nové Zámky, MOL-Liga, 2.HL) - 0 gólov a 3 asistencie v 2 zápasoch

11. Martin Cibák (HC Olomouc, Česko) - 0 gólov a 3 asistencie v 2 zápasoch

12. Jaroslav Obšut (Corona Brašov Wolves, MOL-Liga) - 0 gólov a 3 asistencie v 3 zápasoch

13. Juraj Faith (HC Nové Zámky, MOL-Liga, 2.HL) - 1 gól a 2 asistencie v 2 zápasoch

14. Ján Sýkora (Škoda Plzeň, Česko) - 2 góly a 0 asistencií v 2 zápasoch

15. Stanislav Gron (Sportivi Ghiaccio Cortina, Taliansko) - 2 góly a 0 asistencií v 2 zápasoch

ANKETA: Kto je podľa vás najväčšia hviezda týždňa?

  • Ján Lašák

    61%

  • Richard Filip

    0%

  • Tomáš Valečko

    6%

  • Dávid Šoltés

    33%

  • Patrik Lušňák

    0%

  • Erik Čaládi

    0%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články