Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Definitívne: Martin Brodeur bude chytať za St. Louis

Legendárny hokejový brankár sa definitívne vracia na ľadové plochy!
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slávny kanadský hokejový brankár Martin Brodeur sa definitívne vracia do kolotoča NHL, v utorok podpísal ročnú zmluvu zo St. Louis Blues. Informoval o tom oficiálny web zámorskej profisúťaže. St. Louis sa rozhodol k tomuto kroku potom, ako sa mu zranila brankárska jednotka Brian Elliott.

Elliotta vyradilo zranenie kolena a pauzovať by mal niekoľko týždňov. Brodeur bol najprv v klube na skúške, v utorok po tréningu ale už nasledoval podpis. "Cítim sa skvele. Skutočne si vážim túto príležitosť. Teším sa na ostrý štart," povedal pre stlouisblues.com.

Výška zmluvy je 700.000 amerických dolárov a podľa trénera Blues Kena Hitchcocka by Brodeur mal nastúpiť buď vo štvrtkovom zápase v Chicagu, alebo v sobotňajšom na ľade New York Islanders.

Štyridsaťdvaročný Brodeur bol bez angažmánu od minulej sezóny, v ktorej odchytal 39 duelov za New Jersey. V nich dosiahol tri čisté kontá, priemer 2,51 gólu na zápas a úspešnosť zásahov 90,1 percenta. Brodeur spojil celú svoju doterajšiu kariéru s Devils, v drese "diablov" trikrát vybojoval Stanleyho pohár (1995, 2000, 2003) a štyrikrát získal prestížnu Vezinovu trofej pre najlepšieho brankára profiligy (2003, 2004, 2007, 2008). Je desaťnásobným účastníkom Zápasu hviezd a dvakrát získal s kanadskou reprezentáciou zlato na ZOH (2002, 2010). V NHL je držiteľom niekoľkých rekordov, v základnej časti odchytal spomedzi brankárov najviac zápasov (1,259), pripísal si najviac víťazstiev (688) i čistých kont (124).

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články