Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovenská päťka týždňa: Skvelý Laco, nestarnúci Uram

Každú nedeľu si budeme predstavovať najlepšiu slovenskú formáciu uplynulého týždňa. Dnes si predstavíme tých najlepších v období od 16.11. do 22.11.2014.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Tento týždeň bolo veľmi ťažké vybrať najmä najlepších útočníkov. Napokon sa do zostavy nezmestili hráči ako Marián Hossa z Chicaga BlackHawks, či Erik Čaládi z Nových Zámkov aj napriek skvelým výkonom. Erik bol dokonca najproduktívnejším Slovákom v uplynulom týždni, ale keďže dosiahol viac ako polovicu bodov v 2.HL bol uprednostnený Marek Uram, ktorý bodoval najmä v MOL Lige. Do najlepšej päťky týždňa sme tak zvolili týchto hráčov:

Brankár:

Ján Laco - Barys Astana (KHL)

Rodák z Liptovského Mikuláša už dlhšiu dobu predvádza v drese kazašského klubu Barys Astana skvelé výkony. Aj keď jeho tím prehral v tomto týždni všetky tri svoje zápasy na tripe, určite to nebolo kvôli slabým výkonom brankára. V zápase proti Salavat Ufa kryl 30 striel, no prehre 5:3 nezabránil. Rozhodujúci gól dostal 31 sekúnd do konca riadnej hracej doby. Najlepší výkon podal v súboji s Avangardom Omsk. Jeho tím prehral 2:1 po samostatných nájazdoch, no Laco mal 51 úspešných zákrokov a pripísal si tak 98% úspešnosť zákrokov. V sobotňajšom zápase prišla tretia prehra v týždni. Barys padol aj na ľade Avtomobilistu Jekaterinburg 2:1 po predĺžení. Rozhodujúci gól padol 46 sekúnd pred koncom predĺženia. V tomto zápase si Laco pripísal takmer 96% úspešnosť zákrokov, keď kryl 46 striel domácich. Brankár, ktorý v minulosti obliekal dresy Donbassu Doneck či Levu Poprad, si v tomto týždni udržal skvelú priemernú úspešnosť zákrokov, takmer 93%. Preto bezpochyby patrí do našej formácie týždňa.

Obrana:

Dominik Graňák - Linköping HC (SHL)

Tridsaťjedenročný obranca sa po dlhom zranení opäť vrátil k hokeju. Momentálne oblieka dres švédskeho klubu Linköping HC. V uplynulom týždni odohral všetky tri zápasy za momentálne šiesty celok tabuľky SHL a podarilo sa mu streliť aj gól. Dominik vyrovnával na 2:2 v zápase s Frolundov, no na víťazstvo to nestačilo. Linköping HC podľahlo na domácom ľade vedúcemu tímu tabuľky, Frolunde, 2:3. Graňák sa ale po dlhej dobe znovu ukázal na európskych klziskách, čo je pre slovenský hokej určite veľké plus.

Miroslav Zatko - Ciarko PBS Bank KH Sanok (Poľská hokejová liga)

Najproduktívnejším obrancom bol Miroslav Zatko, hrajúci najvyššiu poľskú súťaž. Tridsaťročný obranca,ktorý oblieka dres Ciarko PBS Bank KH Sanok, zaznamenal v uplynulom týždni 3 body. Zatko pomohol svojmu tímu k dvom víťazstvám v Poľskej hokejovej lige. Najprv strieľal jediný gól zápasu s MMKS Podhale, a už o dva dni neskôr sa tešil z víťazstva a dvoch asistencií proti Janowu. Aj vďaka slovenskému obrancovi ťahá Sanok osem zápasovú šnúru bez prehry v lige. Na medzinárodnej scéne sa ale poľskému celku nedarí. V kontinentálnom pohári má na svojom konte dve prehry a skóre 0:6.

Útok:

Martin Réway - HC Sparta Praha (Tipsport Extraliga)

Po nevydarenom minulom týždni, keď Martin nastupoval v štvrtej formácii a získal iba jeden bod za asistenciu, sa v tomto týždni darilo mladíkovi oveľa viac. Réway získal v troch zápasoch 5 bodov. V súboji so Zlínom najprv v prvej tretine vyrovnával na 1:1 a už o pár minút bol pri vedúcom góle Buchteleho. Na výhru to ale nestačilo a tak pražská Sparta podľahla na domácom ľade Zlínu 3:4 po predĺžení. O dva dni neskôr si Martin pripísal ďalší bod. Asistoval pri góle Hlinku v súboji s Kometou Brno, no opäť to na výhru nestačilo, Sparta prehrala 1:2. Víťazstvo prišlo až v poslednom zápase tohto týždňa. Martin strelil jeden gól a na ďalší prihral pri výhre svojho tímu na ľade Liberca 3:6. V tomto zápase sa dvakrát presadil aj útočník Lukáš Cingeľ.

Tomáš Tatar - Detroit Red Wings (NHL)

Skvelý týždeň v kanadsko-americkej NHL má za sebou Tomáš Tatar. V troch zápasoch si v drese Detroitu Red Wings pripísal 5 bodov a je momentálne druhým najproduktívnejším Slovákom v NHL. Tomáš sa presadil vo všetkých troch zápas červených krídiel v tomto týždni. Pri prehre 1:4 s Montrealom Canadiens prihrával na jediný gól svojho tímu. Potom prišli dve skvelé víťazstvá na súperovej pôde. Najprv si červené krídla poradili s Blue Jackets z Columbusu hladko 5:0. Tatar otváral skóre zápasu v 11. minúte a v tretej tretine prihrával na štvrtý gól Detroitu Red Wings. V tomto zápase sa darilo aj druhému Tomášovi. Jurčo strelil jeden gól a na jeden asistoval. V piatok ráno sa Tomáš predviedol ďalšími dvoma gólmi a stal sa prvou hviezdou zápasu. Aj vďaka nemu si Detroit Red Wings pripísal ďalšiu výhru v tejto sezóne, keď porazili Winnipeg Jets 3:4.

Marek Uram – Nové Zámky (MOL Liga, 2HL)

Bývalý snajper Znojma či bratislavského Slovana, štyridsaťročný Marek Uram, je na svoj vek stále veľmi produktívny. Momentálne zarezáva v Nových Zámkoch, ktoré hrajú maďarskú MOL Ligu a taktiež tretiu najvyššiu hokejovú súťaž na Slovensku. V uplynulom týždni si Marek pripomenul skvelými výkonmi svoje najlepšie roky. Najprv jednou asistenciou prispel k výhre Nových Zámkov 14:5 na domácom ľade s Dubnicou. Nové Zámky mali v tomto týždni naozaj nabitý program, pretože už o deň neskôr hrali zápas na ľade maďarského Debrecínu, ktorý zvládli a zvíťazili 2:3. Uram si pripísal jednu asistenciu pri otváracom góle a v tretej tretine rozhodol o víťazstve svojho mužstva. Šnúru troch zápasov v rade ukončili Novozámčania víťazstvom na domácom ľade s maďarským celkom Csíkszereda 6:3. Marek Uram nazbieral 4 body, keď zaznamenal 3 asistencie a pridal jeden presný zásah. Skvelú formu ešte potvrdil v piatkovom zápase s Ferencvárosom, keď strieľal kontaktný gól svojho mužstva v prvej tretine. Na výhru to ale nestačilo, Nové Zámky podľahli Ferencvárosu 4:5.

Desať najlepších Slovákov v Európe!

1. Erik Čaládi (HC Nové Zámky, MOL Liga, 2.HL)

- 3 góly a 5 asistencií v 4 zápasoch

2. Marek Uram (HC Nové Zámky, MOL Liga, 2.HL) - 3 góly a 3 asistencie v 4 zápasoch

3. Martin Réway (Sparta Praha, Česko) - 2 góly a 3 asistencie v 3 zápasoch

4. Michal Dian (HC Brest Albatros, Francúzsko) - 2 góly a 2 asistencie v 2 zápasoch

5. Jozef Mihálik (Ujpést TE, Maďarsko) - 2 góly a 2 asistencie v 2 zápasoch

6. Branko Radivojevič (Bíli Tygři Liberec, Česko) - 0 gólov a 4 asistencie v 2 zápasoch

7. Michal Šátek (HSC Csíkszereda, MOL Liga) - 1 gól a 3 asistencie v 2 zápasoch

8. Lukáš Cingeľ (HC Sparta Praha, Česko) - 3 góly a 0 asistencií v 3 zápasoch

9. Marek Mikušovic (Ferencváros TC, Maďarsko) - 1 gól a 2 asistencie v 3 zápasoch

10. Miroslav Zatko (Ciarko PBS Bank KH Sanok, Poľsko) - 1 gól a 2 asistencie v 4 zápasoch

ANKETA: Kto je podľa vás najväčšia hviezda týždňa?

  • Ján Laco

    22%

  • Dominik Graňák

    0%

  • Miroslav Zatko

    0%

  • Tomáš Tatar

    44%

  • Martin Réway

    11%

  • Marek Uram

    22%

  • Erik Čaládi

    0%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články