Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

U20 odchádza z Füssenu ako absolútny víťaz!

Mohlo by sa zdať, že 8. november sa stane čiernym dňom slovenského hokeja. Po tom, čo takmer všetky naše reprezentačné celky prehrali by sa tomu nikto nečudoval. Reprezentanti do 20 rokov to však nedovolili.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

U20 Slovensko - U20 Švajčiarsko 3:2 (1:0, 0:0, 2:2)

Góly: 12. Skalický, 42. Aeschlimann, 47. Černák, 56. Briestenský, 60. Arnold

Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov triumfovala na Turnaji štyroch krajín v nemeckom Füssene. Vo svojom záverečnom vystúpení dnes zdolala aj rovesníkov zo Švajčiarska, keď po góloch Pavla Skalického, Erika Černáka a Dominika Briestenského zvíťazila pomerom 3:2.

Zverenci Ernesta Bokroša na turnaji neokúsili ani raz trpkosť prehry a so ziskom ôsmich bodov obsadili v tabuľke prvú priečku. Ešte vo štvrtok zdolali nórsku ,,dvadsiatku" presvedčivo 6:0, o deň neskôr otočili zápas proti domácemu Nemecku a triumfovali 4:3 po nájazdoch.

Ernest Bokroš: ,,Bez akýchkoľvek pochýb to bolo najkvalitnejšie vystúpenie vo Füssene. Švajčiari boli najvyspelejším súperom, výborní po taktickej stránke a s veľmi dobrým korčuľovaním. Komplexne preverili naše formácie i fungovanie jednotlivých činností. Ako som už spomínal po predchádzajúcich zápasoch, defenzíva nám funguje podľa predstáv, no v ofenzíve vidím aj napriek zvýšenej pozornosti v tréningoch v celej doterajšej sezóne dosť veľké rezervy. Stačí len pozrieť na štatistiky z tohto turnaja, na 14 góloch vrátane Lantošiho z nájazdu sa podieľalo dvanásť hráčov. Duel so Švajčiarmi bol veľmi vyrovnaný, no dnes zabrali všetky formácie pod lídrovskou taktovkou Skalického, najlepšieho hráča tímu i celého turnaja (1+4). Navyše hráči hrali veľmi disicplinovane a dôsledne dodržiavali to, čo sme si vytýčili pred zápasom, až na zbytočnú chybu v úplnom závere, keď sme dovolili Švajčiarom znížiť jedenásť sekúnd pred koncom. Brankárovi Giblovi sme dali šancu vo všetkých troch zápasoch. Docestoval na turnaj až z Kanady a chceli sme mať čo najviac poznatkov, či s ním môžeme rátať na MS na prelome rokov v Montreale a Toronte." (zdroj pozápasového vyjadrenia: hockeyslovakia.sk)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články