Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

SR 20 začína prípravu na MS: Tréner Andrej Podkonický nominoval 35 hráčov

PIEŠŤANY - Slovenskú hokejovú reprezentáciu do 20 rokov čaká prvý kemp pod vedením nového hlavného trénera. Andrejovi Podkonickému sa na pondelňajšom zraze v Piešťanoch bude hlásiť 35 adeptov v boji o účasť na juniorskom šampionáte, ktorý v Kanade štartuje o šesť a polmesiaca.
Zdroj: 39765
Zdieľajte:

„Na prvý pohľad sa môže zdať, že ide o dostatočne dlhý čas, ale opak je pravdou. Je to príliš málo na to, aby sme mali ideálny prehľad o všetkých možných adeptoch. Vybrať čo najlepší tím nebude jednoduché, no ideme do toho. V pondelok štartujeme prípravu na juniorský šampionát,“ povedal pre hockeyslovakia.sk Andrej Podkonický.

Prečítajte si aj

Nitra nebude hrať medzinárodný pohár, nahradí ju Poprad

Nomináciu tvoril v uplynulých dňoch spoločne s asistentmi Martinom Štrbákom a Viliamom Čachom, ktorý vypomôže juniorskej reprezentácii na štvordňovom kempe v Piešťanoch. V pondelok sa doň zapojí až 35 hokejistov, medzi nimi aj sedem účastníkov uplynulých majstrovstiev sveta do 20 rokov (Faith, Mešár, Bečár, Jedlička, Kolenič, Petrovický, Stacha). „Hlavným cieľom je spoznať a vidieť čo najviac chlapcov. Zároveň sme chceli využiť možnosť vidieť hráčov, ktorí pôsobia v zahraničí, keďže na najbližšie výcvikové tábory nemusia byť k dispozícii. Chcem si o chlapcoch urobiť čo najlepší obraz,“ referoval ďalej 43-ročný kouč.

Prečítajte si aj

Tím NHL angažoval bývalého hokejistu bratislavského Slovana

V 35-člennej nominácii nefigurujú traja potenciálni ťahúni reprezentačnej dvadsiatky, ktorí sa predstavili na nedávnom mužskom šampionáte v Rige. Sedemnásťroční Šimon Nemec s Jurajom Slafkovským a 18-ročný Samuel Kňažko dostali od Andreja Podkonického voľno. „Chlapci si musia oddýchnuť. Navyše začiatkom augusta čaká dvoch z nich Hlinka Gretzky Cup, preto sme sa rozhodli nechať im voľno. Musia si dať pozor, aby to neprepálili a neboli v decembri vyhorení. Letná príprava v tomto veku je veľmi dôležitá. Preto sme sa rozhodli dožičiť im viac oddychu,“ zdôvodnil hlavný kouč juniorskej striedačky.

Prečítajte si aj

Osem hráčov odchádza zo Spišskej Novej Vsi

Tridsaťpäť hráčskych účastníkov piešťanského kempu bude od jeho začiatku rozdelených na dve skupiny – bieli a modrí. V pondelok a ich utorok budú hokejistov čakať tréningové jednotky, v stredu popoludní a vo štvrtok dopoludnia modelovaný tréningový zápas.

Nominácia SR 20 na VT v Piešťanoch (14. - 17.6. 2021):

Brankári: Ádam Béke (Slovan Bratislava), Matej Marinov (Nitra), Tomáš Boľo (Púchov), Šimon Opatovský (Trnava), Jakub Sihelský (Žilina).

Obrancovia: Adrián Zubák (Banská Bystrica), Marián Haborák (Slovan Bratislava), Michal Kapičák (Košice), Samuel Socha (Nitra), Martin Šeliga (Nové Zámky), Šimon Bečár, Šimon Miklovič (obaja Trenčín), Oliver Fatul (Žilina), Boris Žabka (Třinec), Marko Stacha (Vancouver), Rayen Petrovický (Turku).

Prečítajte si aj

Spišská Nová Ves s ďalším zvučným menom: Návrat strateného syna po 17 rokoch

Útočníci: Dalibor Dvorský (Banská Bystrica), Roman Faith (Bratislava), Alex Géci, Michal Jasenec, Adam Lukošík, Jaroslav Samadov (všetci Slovan Bratislava), Marcel Štefančík (Brezno), Adam Žlnka (Detva), Jakub Demek (Košice), Filip Mešár (Poprad), Samuel Krajč (Trenčín), Boris Babeliak, Maroš Jedlička, Jakub Kolenič (všetci Zvolen), Samuel Rehák (Žilina), Róbert Bačo (Karlove Vary), Servác Petrovský (Třinec), Šimon Groch (Olomouc), Ján Lašák (Jokerit).

Prečítajte si aj

V Dubnici zakotvila dlhoročná stálica Dukly Trenčín

NÁHRADNÍCI (na telefonické zavolanie): Luca Krakovský, Richard Noskovič, Antonio Ožvald (všetci HC Slovan Bratislava), Jozef Viliam Kmec (HC Košice), Pavol Maťovčík (MHA Martin), Marek Šramaty (HK Nitra), Dávid Hájnik (HK ŠKP Poprad), Tim Danielčák (HK Dukla Trenčín), Šimon Kornel Gaško (HKM Zvolen), Oliver Nemec (Akadémia Zdena Cígera 21), Kevin Horváth, Maxim Mastič (AZ Havířov), Ľubomír Kupčo (HC Karlove Vary), Maxim Štrbák (Jokerit Helsinki), Adam Jombík (TuTo Turku).

Tréneri: Andrej Podkonický, Viliam Čacho, Martin Štrbák.

Prečítajte si aj

Trnavu posilní slovenský vicemajster sveta
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hockeyslovakia.sk/tlačová správa

Diskusia

Podobné články