Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Šťastnému je ľúto Chovana i Réwaya, nový hráč nesmie byť výletník

KOŠICE - Košický tréner Jan Šťastný po prehre na Slovane povedal, žeby mužstvo potrebovalo rozdielového hokejistu.
Zdroj: 37151
Zdieľajte:

K tomu by mali pomôcť kontakty na zámorských agentov, s ktorými je slovenský extraligista v kontakte. „Hľadáme útočníka do prvej formácie k Michalovi Chovanovi, ktorého by sme vedeli využiť aj v presilových hrách. Vyhodnocujeme viaceré možnosti. Zatiaľ nemáme konkrétne meno. Orientujeme sa však na zahraničných hráčov aj preto, že sú v momentálnej situácii cenovo dostupní.

Prečítajte si aj

Severská škola Michalovciam začína pasovať, po siréne si vyšliapol na hviezdneho súpera

Nechceme žiadneho veterána, ktorý by sem prišiel len na výlet s cieľom naháňať body, ale skôr útočníka v produktívnom veku. Zároveň by sme boli radi, aby s nami zostal aj v nasledujúcej sezóne. Prioritou pre nás je, aby zapadol do tímu aj ľudsky,“ uviedol v rozhovore pre Denník Korzár Šťastný. Útok je miesto, kde Košičanov tlačí topánka. Na jednej strane padla pochvala na adresu mladíkov ako Frič, Krasničan alebo Havrila, no mužstvo potrebuje, aby sa chytili aj skúsení hráči.

Prečítajte si aj

Hokejovo vyspelejší hráči nezabrali

„Doplácame na neskúsenosť. Samozrejme máme v tíme hráčov ako Réway, Chovan, Klhůfek či Pospíšil, ktorí by mali ťahať mužstvo. Sú to však len štyria hráči. Naši súperi majú minimálne dve kvalitné formácie. V posledných kolách dávali góly prevažne legionári, ktorí sú vo svojich tímoch rozdielovými hráčmi,“ dodáva manažér i tréner košického klubu. Martin Réway sa v marci poďakoval Popradu za angažovanie a rozhodol sa nájsť si nové útočisko. To našiel v Košiciach. Šťastný neskrýval radosť z podpisu zmluvy s niekdajším talentom. Jeho výkonnosť sa aktuálne nenachádza na požadovanej úrovni, no má to jedno opodstatnenie.

Prečítajte si aj

Nitru opustil mladý útočník: Snažili sa ma prehovoriť, ale mojim cieľom je AHL

„Martina sme brali do tímu s tým, že bude tvoriť hru, rozdávať rozhodujúce prihrávky a strieľať góly. Zranenie ho trochu pribrzdilo, ale na ľade sa snaží odvádzať maximum. Do súbojov ide naplno. Keď ho vidím spolu s Mišom Chovanom, akí sú doráňaní a dosekaní po zápasoch, je mi ich ľúto,“ doplnil pre Denník Korzár Jan Šťastný.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: korzar.sk

Diskusia

Podobné články