Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Najproduktívnejší obranca Tipos Extraligy si pochvaľuje pôsobenie v Detve: Máme skvelých hráčov aj trénera, tvrdí Rymsha

DETVA - Detvianska výhra na Slovane vzbudila veľkú pozornosť. Podpoliansky tím ukázal, že vie byť nepríjemný aj pre najsilnejších súperov. Tréner Ernest Bokroš má v kádri niekoľko veľmi nenápadných, ale o to kvalitnejších hráčov, medzi ktorých patrí aj šikovný obranca River Rymsha.
Zdroj: 36892
Zdieľajte:

Zámorský bek sa veľmi dobre etabloval na svoje prvé pôsobenie v Európe. V hlavnom meste Slovenska pri výhre 7:6 strelil dokonca dva góly, vrátane toho víťazného z 30. minúty a pridal aj jednu asistenciu. Celkovo má na konte po štyroch dueloch štyri body a je najproduktívnejším obrancom celej Tipos Extraligy. Len pre doplnenie, najproduktívnejším hráčom súťaže je Rastislav Gašpar s 9 bodmi (4+5).

Prečítajte si aj

HK Poprad ide do karantény, v mužstve sa objavil pozitívny test na koronavírus

"Bol to pre nás veľmi náročný zápas, ale víťazstvo nám dodáva veľa sily do ďalšieho priebehu sezóny. Dokázali sme sa rýchlo oklepať po prehre s Nitrou. Pracovali sme naplno v každej situácii a odohrali veľmi dobré stretnutie," hodnotil Rymsha exkluzívne pre hokejovysvet.sk.

Aj on si uvedomoval ako veľa pre Detvu znamená vyhrať prvýkrát v histórii na ľade Slovana: "Hovorili sme si, čo to znamená. Boli sme nadšení a šťastní, že sa nám to podarilo. Verím, že takto budeme pokračovať," prezradil.

Zverenci kouča Bokroša nasúkali až sedem gólov, to sa určite nečakalo: "Svojim spôsobom nás to trochu prekvapilo. Máme však skvelých hráčov, dodržiavali sme herný plán a dokázali využiť naše šance napriek tomu, že Roman Durný je skvelý brankár," tvrdí Rymsha.

S mladým slovenským gólmanom spolu pôsobili počas predošlého ročníka v Norfolku (ECHL): "Hovoril som s ním po zápase, bol nešťastný z prehry, ale bolo skvelé sa s ním stretnúť," pokračoval rodák z amerického Huntington Woods, ktorý však vlastní aj kanadské občianstvo.

Od jeho príchodu do Detvy ide zatiaľ všetko ideálne: "Je to skvelé, máme výborného trénera, výbornú partiu hráčov, sme zomknutí, často sa smejeme, pracujeme na našich cieľoch a verím, že v tom budeme pokračovať, aby sme boli úspešní," pochvaľuje si 24-ročný bek. Detva sa v tabuľke nachádza na 5. mieste, tak vysoko medzi elitou ešte nebola: "Nepozeráme sa na tabuľku, nakoľko máme za sebou iba štyri stretnutia a sme na štarte ročníka. Vždy sa sústredíme na ďalší duel, z ktorého chceme získať tri body," dodal River Rymsha v exkluzívnom rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články