Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Kostúr hrdinom jubilejného derby

V Košiciach bolo dnes na programe tradične derby oceliarov a kamzíkov. Výnimočné však bolo v tom, že išlo už o stopäťdesiaty vzájomný zápas týchto dvoch súperov v rámci extraligy.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Hrdinom stopäťdesiateho východoslovenského derby stretnutia medzi HC Košice a HK Poprad sa stal krídelník Matúš Paločko. Ten zabezpečil pre tím spod Tatier dva body v samostatných nájazdoch a po deviatich prehrách v Steel aréne potešil nielen spoluhráčov, ale i svojho kormidelníka Milana Jančušku.

"Po veľmi dlhej dobe sme vyhrali v Košiciach a veľmi sa z toho teším. Podali sme kolektívny výkon a zvládli sme to herne i takticky," konštatoval po stretnutí tréner "kamzíkov". Jeho zverenci totiž korigovali štatistiku vzájomných duelov na 57 víťazstiev, 7 remíz a 86 prehier, pri celkovom negatívnom skóre 383:466.

Pod víťazstvo v košickom hokejovom stánku sa však najvýraznejšou mierou podpísal brankár Matúš Kostúr, ktorý v riadnom hracom čase a ani v predĺžení neinkasoval gól a tím podržal až na jedno zaváhanie i v nájazdovej lotérii. "Na konci som si to veľmi užíval. Tešíme sa z toho všetci a tento zápas ukázal, že môžeme hrať aj na veľkých klziskách. Myslím si, že Košice sme do veľkého tlaku nepúšťali," uviedol popradský brankár, ktorý čelil trinástim košickým strelám a dodal: "Pri prvom nájazde som vedel, že Bartoš chodí z ľavej strany, no vždy urobí niečo iné. Sústredil som sa na nájazd a skočil mu puk."

V samostatných nájazdoch domáci tréner Anton Tomko pristúpil k brankárskym rošádam. Na prvé dva poslal do bránky nerozchytaného Melicherčíka, ktorý inkasoval z hokejky Krotáka i Paločka. Na tretí nájazd sa postavil medzi tri žrde Hylák, no ani ten nezabránil skórovať Sýkorovi. "Z pohľadu trénera ma potešilo, že išiel Marcel do bránky, bol nerozchytaný. Mňa však teší, že sme dali všetky tri nájazdy. Mali sme šťastnú ruku a siahli sme po dobrých strelcoch," prezradil pre TASR Jančuška.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články