Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Tipsport liga má pred novou sezónou veľa noviniek: Zápasy bude vysielať ďalšia televízia, All-stars víkend v Trenčíne

Bratislava, 9. september 2019 - Najvyššia hokejová súťaž odštartuje už vo štvrtok svoju 27. sezónu. Nový ročník prinesie opäť mnohé zaujímavosti. Tipsport Liga bude mať tentoraz 13 účastníkov, medzi slovenskú špičku sa vracia po siedmich sezónach strávených v Kontinentálnej hokejovej lige bratislavský Slovan, absolútnym nováčikom bude kolektív z východu republiky HK Dukla Ingema Michalovce. A nielen to.
Zdroj: 30876
Zdieľajte:

Majstrovský titul budú aj v ročníku 2019/2020 obhajovať hráči HC ’05 iClinic Banská Bystrica. Hokejisti spod Urpína dvíhali nad hlavy Pohár Vladimíra Dzurillu pre víťaza Tipsport Ligy v posledných troch sezónach. V súťaži naďalej pokračujú i dve zahraničné mužstvá - bupadeštiansky MAC Újbuda a DVTK Jegesmedvék Miskolc. Naopak, v Tipsport Lige si nezahrajú po osemnástich sezónach hokejisti MsHK DOXXbet Žilina a po dvanástich ročníkoch ani juniori z HK Orange 20.

Prečítajte si aj

Sme pripravení najviac ako sa len dá, hovorí pred novou sezónou Majoross

„V príprave sme mali možnosť vidieť, že mužstvá vykorčuľovali na ľad skôr ako po minulé roky. Očakávam preto vysoké tempo hneď od prvého kola. Čaká nás jedna z najúspešnejších ligových sezón v histórii,“ hovorí riaditeľ Pro-Hokeja Richard Lintner.

„Lepší začiatok nového ročníka si fanúšikovia ani nemohli priať. V rámci otvorenia sezóny sme naplánovali hneď na úvod súboj tradičných rivalov, na ktorý sme si museli počkať dlhých sedem rokov. Predohrávané stretnutie Košíc s bratislavským Slovanom bude dôstojným otvorením inak vzrušujúcej a napínavej sezóny.“

Novinkou v Tipsport Lige sú limity pre cudzincov. V mužstve môže byť ľubovoľný počet zahraničných hráčov, no na súpisku v jednom zápase ich môže tréner napísať len sedem. „A to bez ohľadu na to, či ide o brankára, obrancu, alebo útočníka. Ďalšou zmenou je, že ak sa tímy rozhodnú v zápase využiť 20 korčuliarov, práve dvadsiaty hráč musí spĺňať vekový limit do 20 rokov. V tomto prípade majú ale mužstvá na výber. Buď budú na súpiske limitovaní len 19-timi korčuliarmi bez juniora, alebo takéhoto hráča do zostavy zaradia a využijú dokonca aj finančnú podporu od SZĽH za pravidelnú účasť hokejistov do 20 rokov v zápase,“ prezrádza prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja a predseda Ligovej rady Miroslav Šatan.

Prečítajte si aj

Nitra porazila silný tím z českej Extraligy

„Ide o krok, o ktorom sa už dlhodobo veľa rozpráva. Hoci odhady a prognózy existujú, až realita po sezóne ukáže, aké pozitíva to prinesie. Počas roka to však budeme priebežne vyhodnocovať a v nasledujúcom ročníku sa na základe skúseností z praxe rozhodneme, či v tomto trende budeme ďalej pokračovať,“ nadväzuje Lintner.

Pozmenený je taktiež formát najvyššej súťaže. V Tipsport Lige sa odohrá 52 kôl základnej časti. V tejto fáze, ktorá končí 21. februára 2020, absolvuje každý z tímov 48 zápasov (s každým 2x doma a 2x vonku). Pre klub, ktorý obsadí poslednú 13. priečku, sa sezóna končí. Nadstavbové Skupiny A a B pre kolektívy umiestnené na 1.-6., resp. na 7.-12. mieste odštartujú 23. februára 2020. V nadstavbe sa odohrá 10 kôl (každý s každým 1x doma a 1x vonku), pričom si celky zo základnej časti všetky body i skóre prenášajú. Tím umiestnený na 1. mieste získa Pohár Dušana Pašeka, mužstvá, ktoré obsadia 7. a 8. miesto zase doplnia štvrťfinálovú šesticu play-off. Družstvá umiestnené na 9. až 12. mieste v nadstavbovej skupine B ukončia sezónu v polovici marca 2020. Play-off štartuje prvými zápasmi 18. marca a nového šampióna Tipsport Ligy spoznáme najskôr 22. apríla 2020.

Prečítajte si aj

VIDEO Beskorowany počúval chválu z každej strany, nemeckých strelcov mal naštudovaných

V blížiacom sa ročníku Tipsport Ligy zo súťaže nikto nezostupuje, naopak, do najvyššej súťaže postúpi z 1. Slovenskej hokejovej ligy priamo jej absolútny víťaz. Chystá sa All-star víkend i Letný kemp. Dobrou správou pre televíznych divákov je, že počet priamych prenosov sa výrazne znásobí. Najlepší slovenský hokej si na obrazovkách vychutnajú fanúšikovia až trikrát do týždňa. A to už počas základnej časti Tipsport Ligy. Hokej naživo si okrem RTVS pozriete po novom aj na dvoch staniciach - Sport1 a Sport2.

„V uplynulej sezóne sme počas základnej časti pravidelne vysielali len jeden televízny zápas v priebehu týždňa. Teraz sa nám však podarilo zobchodovať sublicenciu na základe dohody s RTVS. Výsledkom je, Tipsport Liga bude pre divákov dostupnejšia a fanúšikovia ju v televízii uvidia ešte vo vyššom objeme,“ konštatuje riaditeľ Pro-Hokeja Richard Lintner. Zmena vo vysielaní Tipsport Ligy sa dotkne aj online priestoru. Zmluva s Pro-Hokejom vypršala internetovej televízii Huste TV. Od novej sezóny bude najvyššiu súťaž voľne „streamovať“ Tipsport TV.

Prečítajte si aj

40 tisíc nahlásili na dlhoch klubov, Výkonný výbor SZĽH by mal zmeniť spôsob udeľovania licencií

„Prinesieme online vysielanie kompletne všetkých zápasov, ktoré budú dostupné na Tipsport TV pre registrovaných užívateľov. Spoločné partnerstvo s ProHokejom sa týmto posúva do iných sfér. Tipsport Liga nesie názov našej spoločnosti a aj preto sme pristúpili k tomu, aby vysielanie na internete malo istý koncept. Pre našich zákazníkov i fanúšikov hokeja to bude prínosom. V neposlednom rade je to pozitívny moment aj pre našu spoločnosť,“ hovorí Martin Tabák, generálny riaditeľ Tipsport SK.

Obľúbené a fanúšikmi vyhľadávané akcie počas sezóny Tipsport Ligy budú pokračovať. Tentoraz sa hokejoví nadšenci môžu tešiť na Allstar víkend v Trenčíne, ktorý sa uskutoční 18. - 19. januára 2020 na Zimnom štadióne Pavla Demitru. „Pôjde o súboj dvoch výberov hráčov z našej súťaže, pričom formát bude v mnohom pripomínať podujatie, ktoré sme organizovali v roku 2017 pod Tatrami. Tak ako v Poprade, keď proti sebe nastúpili tímy Šatana a Bondru, aj teraz budú manažérmi známe hokejové osobnosti. Je sa na čo tešiť,“ tvrdí Lintner, ktorý plánuje viac informácií k špeciálnemu projektu zverejniť na samostatnej tlačovej konferencii na začiatku novembra.

Prečítajte si aj

VIDEO Bronzový slovenský reprezentant z MSJ 2015 chce reštartovať kariéru: Kde inde, ak nie doma?

Práve vtedy sa spustí aj predaj lístkov na trenčiansky Allstar víkend 2020. Výraznejšou aktualizáciou prejde i populárna mobilná aplikácia Tipsport Ligy. Iba v e-shope nájdu fanúšikovia novú sériu exkluzívnych produktov, rôznych suvenírov s motívom najvyššej súťaže. Dizajnový „facelift“ ale dostane celá aplikácia. Nezabúda sa ani na deti zo sociálne znevýhodneného prostredia. Práve pre ne si pripravila Tipsport Liga už tretie pokračovanie Letného kempu.

„K tomuto projektu sa vraciame po menšej pauze, ktorú zapríčinilo rušné volebné hokejové leto. Mladé nádeje nezaplatia opäť ani cent, navyše, na konci júla 2020 pre nich pripravíme nezabudnuteľný zážitok,“ informuje Richard Lintner. Partneri sa tešia na pútavú sezónu Na konci play-off získa už tradične najužitočnejší hráč vyraďovacích bojov Zlatú korčuľu. Zároveň sa bude počas sezóny hlasovať aj v obľúbenej súťaži o Zlatú prilbu. A to priamo v mobilnej aplikácii najvyššej hokejovej súťaže.

Prečítajte si aj

VIDEO Tréner Mníchova adresoval po prehre v Banskej Bystrici domácemu tímu krásne slová

„Na toto všetko sa netrpezlivo tešíme aj my, partneri súťaže. Spolu s fanúšikmi budeme opäť hľadať najkrajšie góly jednotlivých mesiacov. Hlasno, no v duchu fair play budeme fandiť našim obľúbeným tímom, tešiť sa z víťazstiev a dúfam, že aj kvalitných zápasov vo fantastickej atmosfére. Takej, na akú sme si v uplynulých ročníkoch už zvykli,“ želá si generálny riaditeľ Tipsport SK Martin Tabák.

Na pultoch predajní spoločnosti Kaufland Slovenská republika nájdete aj počas tejto sezóny novú sériu populárnych hokejových kartičiek. „Záujem o tento produkt rastie z roka na rok. Nás teší, že ľudia majú o hokej záujem. V najvyššej súťaži sme vo vlaňajšom ročníku podporili fantastický projekt, akým Kaufland Winter Classic Games bezpochyby bol. Zároveň sme už dve sezóny hrdým partnerom vyraďovacích bojov, v ktorých ide naozaj do tuhého. Už teraz sa spoločne tešíme na ďalšie Kaufland play-off,“ hovorí vedúci marketingu Kaufland Slovenská republika Martin Gärtner.

Tipsport Liga - 1. Kolo

štvrtok, 12. september 2019 o 18:00 hod.

HC Košice - HC Slovan Bratislava (naživo RTVS :2)

piatok, 13. september 2019 o 17:30 hod.

HK Dukla Ingema Michalovce - MHk 32 Liptovský Mikuláš

piatok, 13. september 2019 o 18:00 hod.

HK Nitra - MAC Újbuda

HK Poprad - HC ‘05 iClinic Banská Bystrica

HC 07 WPC Koliba Detva - HK Dukla Trenčín

piatok, 13. september 2019 o 18:30 hod.

DVTK Jegesmedvék Miskolc - HKM Zvolen

HC Mikron Nové Zámky majú voľno

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Tipsport liga

Diskusia

Podobné články