Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Košice volali len raz, Dukla je odrazovým mostíkom do budúcna

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Konečne si ho niekto všimol. 23-ročný brankár Filip Surák štyri roky odvádzal pre svoj rodný klub zo Spišskej Novej Vsi kvalitné služby.
Zdroj: 32053
Zdieľajte:

Surák neraz svojimi výkonmi zaujal manažérov viacerých klubov. Hoci Spišská Nová Ves nepatrí medzi špičku prvej ligy, mladý perspektívny brankár bol často jej oporou a držal ju nad vodou. Od novej sezóny bude pôsobiť v tíme extraligového nováčika z Michaloviec. Podľa neho je teraz ten správny čas, aby sa posunul vyššie. "Verím tomu, že je to tak. Doma na Spiši mi pogratulovali a popriali veľa šťastia," začal svoje rozprávanie pre hokejovysvet.sk Filip Surák.

Prečítajte si aj

VIDEO Aho podpísal astronomický kontrakt!

Ako kuriozita vyznieva skutočnosť, že Spišiaci v poslednom vystúpení v play-off narazili práve na Michalovce, ktoré budú pre Suráka novým domovom v nadchádzajúcom ročníku. Do štvrťfinálovej série vstupovali v pozícii outsidera, no s malou dušičkou túžiacou po úspechu. Zázrak sa však nekonal. Po hladkej prehre 3:0 na zápasy prišiel koniec sezóny už na začiatku februára. "Posledné play-off sa zlomilo hneď v prvom zápase v Michalovciach, v ktorom sme mohli vyťažiť viac. Zápas bol vyrovnaný, ale rozhodnutie prišlo pri našej dvojnásobnej presilovke. Na druhej strane sme nevyužili vypracované šance," spomína na štvrťfinálové chvíle z februára tohto roka. Spišskej Novej Vsi sa v najdôležitejšej časti sezóny vypomstilo aj to, že sa mužstvo borilo s absenciou viacerých dôležitých členov zostavy. "Zranili sa nám naši kľúčoví hráči. Zvyšné zápasy série boli jasne v michalovskej réžii," doplnil Surák.

Prečítajte si aj

VIDEO Keď budú provokácie, nevadí mi to. Mám rád živé štadióny, hovorí Sládok po prestupe do Dukly

Bývalú brankársku oporu Spišiakov teší fakt, že nebude v Michalovciach jediným zástupcom svojho regiónu. V Dukle už sú piati - Daniel Hančák, Alexander Zekucia, Martin Bdžoch, Matej Giľák a Lukáš Hamráček. "Považujem to za veľkú výhodu. Verím, že mi pomôžu čím skôr sa prispôsobiť novému prostrediu a všetci vytvoríme výbornú partiu," želá si pred štartom nového ročníka u nového zamestnávateľa.

Prečítajte si aj

VIDEO Bude manažérom nováčika dlhoročná ikona NHL?

Tréner extraligového nováčika Miroslav Chudý stále preferuje vyváženú silu kádra, ako aj to, aby mal na všetkých postoch dostatok jednotlivcov, ktorí vytvoria konkurenčné prostredie. Inak tomu nebude ani tentoraz. Veď Dukla hlási na brankárskom poste až štyroch mužov v maske, čo je nadštandardný počet. Neohrozenou jednotkou bude skúsený Adam Trenčan. Zaujímavý tak bude boj o post dvojky. O ten sa pobijú Tomáš Tkáčik, Vladimír Glosár a Filip Surák. "Adam je výborný gólman. Budem sa snažiť od neho čo najviac veci priučiť, aby som bol v prípade jeho absencie plnohodnotne pripravený nahradiť ho," jasne prezentoval svoje ciele Surák. "Dúfam, že sa v Michalovciach chytím a pomôže mi to v ďalšej kariére, keďže tento angažmán vnímam ako odrazový mostík," dodal brankár s prezývkou "Suro".

Prečítajte si aj

VIDEO Kde skončí Marko Daňo? Európa by to nemala byť

V priebehu play-off sa o jeho služby zaujímal aj klub HC Košice. "Mal som nejaký telefonát z Košíc v závere sezóny, no tam sa toho veľa zmenilo a odvtedy mi už nevolali," uzavrel dialóg pre hokejovysvet.sk Filip Surák.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články