Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Lintner sršal spokojnosťou: Winter Classic dopadol výborne a bude ďalší

BANSKÁ BYSTRICA - Historicky prvé slovenské Winter Classic je za nami. Riaditeľ Tipsport ligy a hlavný organizátor podujatia Richard Lintner sa po zápase išiel od spokojnosti rozpustiť.
Zdroj: 30977
Zdieľajte:

Podujatie odštartovalo sobotným zápasom legiend, vyvrcholilo derby medzi HC ´05 iClinic Banská Bystrica a HKM Zvolen, v ktorom vyhrali 3:2 hostia spod Pustého hradu: "Teším sa, že tento veľkolepý projekt sme zavŕšili takto úspešne a tým pádom sme spravili ďalší veľký krok ako liga aj ako slovenský hokej," hovorí Lintner.

Prečítajte si aj

Prvý gól Winter Classic strelil Chovan, zapísal sa do histórie: Chvíľami sme nevideli nič!

Celkový dojem pokazil dážď, ale ani to nebolo pre organizátorov prekážkou: "Bola to presne jedna z vecí, o ktorej mi hovorili mnohí ľudia, ktorí boli prekvapení, že na aké detaily sme mysleli a boli na ne pripravení. Naozaj to dobre padne, keď napriek počasiu príde aj toľko chvály," pokračuje.

Po dlhých týždňoch si on aj mnohí ľudia okolo môžu vydýchnuť: "Hlavne posledné tri mesiace tu boli tímy ľudí, dávali tomu deň aj noc. Toto je odmena, všetci si zaslúžia obrovskú pochvalu. Dnes sa konečne všetci vyspíme viac ako dve hodiny," odfúkol si "Citrón", ktorý si cení aj priazeň fanúšikov: "Nepochyboval som, že ľudia aj napriek počasiu prídu a budú fandiť svojim tímom. Verím, že si to užili a tento zážitok bude pre nich nezabudnuteľný."

Prečítajte si aj

Bola to veľká zábava, hovorí o upršanom Winter Classic Faille, ktorý si zahral aj v snehovej búrke

Dážď predpovede prorokovali už dlhšie, Lintner a spol. o nich dobre vedeli: "Vedeli sme, aká je predpoveď. Celú noc sme však pripravovali ľadovú plochu, aby sa nestala neregulérnou, keď začne pršať, aby sa nespravili nejaké diery, alebo ryhy. V tomto smere to bolo podstatné a keďže sme to zvládli, tak aj napriek množstvu vody bolo vidieť, že chalani, až na výnimočné situácie, môžu bez problémov korčuľovať," tvrdí.

Winter Classic tak na Slovensku posledné slovo nepovedal: "Tento projekt je udržateľný aj do ďalších rokov, ale budeme musieť nájsť jeden mega odvážny tím, ktorý si takéto riziko na seba zoberie. Vychádzame však už zo skúsenosti, ktorú sme získali. Bude to jednoduchšie. Už dnes sa dá povedať, že to nebolo poslednýkrát, pretože túto akciu hodnotíme ako úspech. Nie je dôvod, prečo by sme nemali opäť do Winter Classic ísť," prezradil Lintner.

Prečítajte si aj

Mokrý Winter Classic na Štiavničkách oslávil viac Zvolen

Či to už bude v budúcej sezóne, alebo liga príde s niečím iným ešte hovoriť nechcel: "Momentálne sa takto nepozerám. Skôr to vidím výhľadovo každý druhý rok, ale teraz ešte nechcem k tomu dávať stanovisko," dodal Richard Lintner.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články