Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Na záverečnom zraze už aj s Tatarom: "Netreba mať veľké oči"

Slovenskí hokejoví reprezentanti sa v pondelok zišli pred odletom na majstrovstvá sveta do Minska už aj s Tomášom Tatarom. Útočník Detroitu Red Wings, ktorý po vypadnutí v play off NHL priletel domov v piatok, sa pripojil k tímu ako posledný z nominovaných hráčov. Tréner Vladimír Vůjtek tak berie na šampionát celkovo 25 hokejistov.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Po víťaznej generálke na Slovakia Cupe-e sa s tímom rozlúčila šestica hráčov, ktorým ostal v rukách nepopulárny čierny Peter. Do Minska nepocestujú obrancovia Martin Štajnoch a Radek Deyl a štvorica útočníkov Martin Bartek, Rastislav Špirko, Patrik Lušňák a Peter Zuzin. Vůjtek si naopak zo širšieho kádra ponechal na súpiske Vladimíra Mihálika, Jána Brejčáka, Andreja Šťastného či Dávida Skokana. Posledným prírastkom v kádri je dvadsaťtriročný krídelník Tatar.

"Po príchode na Slovensko som mal nejaké povinnosti a chcel som sa stretnúť s rodinou, ale stihol som si aj oddýchnuť. Necítim sa ako starý harcovník, ale naopak ako mladý, aj keď tých štartov už mám viac. Chalani mali v príprave dobré výsledky a ukázali, že tím má nejakú perspektívu a ja dúfam, že tak budeme pokračovať aj na majstrovstvách. Myslím si, že každý chce urobiť štvrťfinále a potom je to o jednom zápase. Netreba mať veľké oči, ale možno tá motyka vystrelí, uviedol Tatar.

Miestenky mali už dávnejšie isté brankári Ján Laco, Jaroslav Janus a Július Hudáček, v kádri figurujú aj ôsmi obrancovia a 14 útočníci. Na príchod Petra Budaja po vypadnutí Montrealu v play off NHL už tréner nečakal. Kapitánom výberu bude Miroslav Šatan, jedným z asistentov bude Ladislav Nagy, druhého tréneri určia neskôr.

Slovenský tím prešiel generačnou obmenou, do Minsku cestuje až dvanásť nováčikov, ktorí nikdy na šampionáte najvyššej kategórie nehrali. V kádri figuruje celkovo šesť zámorských hráčov. Trojicu z NHL Martina Marinčina, Richarda Pánika a Tatara dopĺňa trojica z nižších súťaží - Marek Viedenský, Marek Hrivík a 19-ročný Martin Réway. V nominácii je desať hráčov z KHL, pričom z nich až sedem pôsobilo v uplynulej sezóne v drese slovenského účastníka nadnárodnej ligy Slovana Bratislava.

Tréner už má jasno o zložení všetkých formácií pre úvodný zápas na MS, prvý útok by mali tvoriť Miroslav Šatan, Marek Hrivík a Ladislav Nagy. Predbežne neplánuje dať dokopy úspešný trojzáprah z juniorských MS 2009 Pánik, Viedenský, Tatar, aspoň nie v prvom dueli proti Česku.

Na šampionátovú súpisku nemusí tréner zaradiť všetkých, reglement mu nariaďuje pred prvým zápasom na turnaji zapísať na ňu minimálne dvoch brankárov a pätnásť korčuliarov. Najviac môže uviesť na súpisku 25 hráčov, z toho troch brankárov. Slovenskí hokejisti odcestujú do Minska v stredu dopoludnia, odlet z viedenského letiska Schwechat je naplánovaný na 9.55 h, odjazd z Bratislavy okolo 7.00 h.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia