Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Spasí reprezentáciu obrovská sila na brankárskom poste? Zvučné mená medzi obrancami aj v útoku!

Kto bude hrať na MS 2017? Budeme konkurencie schopní? Všetko sa ukáže zrejme až na šampionáte v Kolíne.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Brankársky post

Skvelá správa k nám dorazila zo zámoria, kde si už s istotou Play off nezahrá Jaroslav Halák ani Peter Budaj. Obaja sú v skvelej forme a ich účasť na šampionáte je dosť pravdepodobná. Aj bez nich máme však v bránkovisku skvelého Júliusa Hudáčka a v zálohe aj Janusa, Čiliaka, Rybára, Laca alebo mladého Godlu. Vo výbere brankárov to bude mať Zdeno Cíger veľmi ťažké a my mu prajeme vo výbere šťastnú ruku.

Obrana

Obrana by mala byť ako každý rok pomerne kvalitná. Mená akými sú Ivan Švarný, Martin Gernát či Martin Čajkovský by mal doplniť René Vydarený a Martin Štajnoch, ktorým skončila sezóna v českej lige a možná je aj účasť Marinčina, Cháru či Sekeru, ktorých však ešte čaká play off NHL. Aj s týmito hráčmi by sme na tomto poste nemali mať výraznejšie problémy.

Prečítajte si aj: VIDEO Dobrá správa pre slovenskú reprezentáciu: Voľných máme dvoch brankárov z NHL!

Útok

Silu však zatiaľ neukazujeme v útoku. V Slovane sa z útočníkom nedarilo výraznejšie nikomu, posilu nemôžeme čakať ani z NHL, keďže sa kvôli rôznym problémom ospravedlnil Hossa, Tatar, Gáborík, Jurčo či Daňo a otázne je, či pustia na MS Petra Cehlárika alebo Mareka Hrivíka. Spoľahnúť sa môžeme aspoň na Libora Húdačka, ktorý zažíva jednu z najlepších sezón, mimo neho však reprezentácii chýba výraznejší strelec. Útok zrejme posilní z Česka ešte Haščák, Skokan, Bartovič, Bližňák. Prekvapivo nádej pre útok môže prísť z našej ligy a to od kandidáta na titul z Bystrice. Tomáš Surový zažíva skvelú sezónu a pre reprezentáciu by bol určite prínosom, otázny je Michal Handzuš, ktorý odohral v tejto sezóne málo zápasov.

Hodnotenie

Obrovská sila na poste brankárov, no neistý útok nás čaká. Hovorí sa o tom, že o medaile zrejme hrať nebudeme a ako úspechom by mal byť postup do štvrťfinále. Aj o to budeme bojovať zrejme tvrdo, keďže nás čaká ťažká skupina na čele s Ruskom, USA, Švédskom, domácim Nemeckom, Lotyšskom, Dánskom a nováčikom z Talianska.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Hokejový svet

Diskusia

Podobné články