Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

10 pesničiek, ktoré neodmysliteľne patria k nášmu hokeju

Hudba k hokeju bezpodmienečne patrí. Ked zaznie po presnej strele, srdcia fanúšikov sa rozbúchajú a núti ich vstať zo stoliciek a oslavovať. Každý tím má nejaký song, ktorý sa rozozneje po celej hale po zaznení sirény. Slováci nie sú výnimkou.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

1. Nech bože dá

Nech bože dá sa stala hokejovou klasikou, ktorej slová sú v pamäti každého Slováka. Hudbu zložil Michal Mikláš, slová napísal Viktor Mikláš. Originál, ktorý všetci poznajú, naspieval a hudobne vyprodukoval spevák Milan Špaňo v roku 2000. Nová verzia z roku 2011 je naspievaná tiež Milanom Špaňom. Počas rokov sa táto skladba stala neodmysliteľnou súčasťou Majstrovstiev sveta a hokejovou hymnou Slovenska.

2. Voláme do boja

V roku 2011 vznikla pieseň "Voláme do boja" v súvislosti s MS, ktoré sa v tom roku konali na Slovensku. Chytlavá melódia a spev Petra Cmoríka a Mariána Greksu dokáže zobudiť bojovného ducha aj v tom najmenej zaujatom fanúšikovi.

3. Life is a game

Rok 2011 bude navždy zapamätaný ako rok, kedy naše malé Slovensko po prvýkrát organizovalo Majstrovstvá sveta v hokeji. Taktiež však môže byť vnímaný ako rok hokejových hudobných výtvorov. Napriek tomu, že pieseň od Kristíny nezožala očakávaný úspech, treba povedať, že skladba ostane v pamäti už po prvom počúvaní a taktiež po zhliadnutí videoklipu sa vytvorí každému cudzincovi obraz o kráse sloveniek.

4. Hrám deťom hrám

Počas uplynulých rokov sa dá napočítať veľa pokusov o vytvorenie novej hokejovej hymny, žiadna však neprekonala legendárnu "Nech bože dá". Kulyho pieseň sa však pohybuje medzi horúcimi kandidátmi o tento titul. Radostná melódia so slovenským podtónom a nádeje plný text prináša nadšenie poslucháčovi a video najkrajších akcií z MS 2012 spievajúceho Jána Laca... Tento videoklip má jednoducho všetko, veď posúďte sami.

5. Aj tak sme stále frajeri

Občas to tak býva, že sa nedarí. Či už jeden zápas, pri najhoršiom rovno celý šampionát neodohráme podľa svojich predstáv. Potom je na rade pesnička, ktorá nás ma povzbudiť a utešiť. Väčšinou ju spievame keď sme aj po prehre hrdý na svoj výkon. Aj tak sme stále frajeri.

6. Za náš tím

Kto povedal, že hokejová hymna má byť spievaná s gitarovými sólami? Trošku neortodoxná hokejová hymna od AMO potvrdzuje, že tomu tak nemusí byť. Chytlavý text a spevavý refrén je vždy dosť na to, aby sa skladba stala obľúbenou.

7. Ukáž mi lásku

V našom zozname nemôže chýbať pesnička, ktorá vodila počas MS v roku 2012 celý náš výber. Síce nemá absolútne žiadne hokejové zameranie a mnohým ľuďom nie je po vôli, no aj napriek tomu sa stala jednou z nepísaných ,,hymien,, našej reprezentácie. Teda aspoň tej mladšie generácie.

8. Gladiator - Slovensko

Jedna z pesničiek, ktorá sa robila ako možná hymna šampionátu na Slovensku, bola hymna od skupiny Gladiator. Táto hymna si získala mnoho fanúšikov, žiaľ, ľudí vo výberovom konaní asi neočarila.

9. Markiz - Pesnička pre Paľa Demitru

Smutný moment, ktorý si nemusíme pripomínať, v nás stále rezonuje. Občas, keď je slabá chvíľka, pustíme si túto pesničku, ktorá bola napísaná pre Paľka Demitru.

10. Slovenská hymna

Čo by sme to boli za národ, keby sme si na záver nášho výberu, nedali hymnu nášho štátu - Slovensko. Každý z nás je nesmierne šťastný, keď ju počuje hrať na konci zápasu našej reprezentácie. Znamená to, že naši chlapci vyhrali svoj zápas.

ANKETA: Ktorá pesnička je pre teba TOP

  • 1. Nech Bože dá

    42%

  • 2. Voláme do boja

    8%

  • 3. Life is a game

    6%

  • 4. Hrám deťom hrám

    3%

  • 5. Aj tak sme stále frajeri

    2%

  • 6. Za náš tím

    4%

  • 7. Ukáž mi lásku

    2%

  • 8. Gladiator - Slovensko

    3%

  • 9. Markiz - Pesnička pre Paľa Demitru

    9%

  • 10. Slovenská hymna

    22%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články