Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Vůjtek s hlavybôľom: Česi utŕžili hanbu so Švédmi, všetci hráči z NHL mu odmietajú!

PRAHA - Proti Švédom Česi pred domácim fanúšikmi v Znojme odišli s hanbou. Nielen zlý výsledok, ale najmä slabá hra vyľakali trénera Vůjteka. Tomu sa navyše ospravedlnilo všetkých 7 hráčov, ktorí v posledných dňoch vypadli v NHL. Do kádra tak už zrejme nepribudne nikto.
Zdroj: archív
Zdieľajte:

Českí hokejisti prehrali v príprave na majstrovstvá sveta so Švédskom vysoko 2:7, hoci viedli 2:0. Ale potom prišiel švédsky uragán a Česi nestíhali. Stredajší duel, ktorý sa hral v Znojme, bol súčasťou Euro Hockey Tour. Švédi sa týmto stali víťazmi tohto ročníka prestížnej súťaže medzi štyrmi silnými reprezentáciami Európy.

Okrem zlého výsledku, Vůjtekovi sa navyše včera ospravedlnili postupne všetci hráči z NHL, ktorí v posledných dňoch vypadli z bojov o Stanley cup. Po dopoludňajšej informácii o ospravedlnenkách Hudlera, Gudasa, Voráčka, Rozsívala a Fleischmanna prišli podvečer ďalšie. Na šampionát nepriletí ani brankár Philadelphie Michal Neuvirth, ktorý neprešiel zdravotnou prehliadkou. A hodinku pred zápasom Česka zo Švédskom potvrdil "sorry" i Jaromír Jágr.

Z NHL tak sú Vůjtekovi k dispozícii iba Pastrňák, Plekanec, Jordán a Sekáč, ktorý už boli včera súčasťou zostavy, ktorá dostala nakladačku od Švédov.

Odvetu so Švédmi hrajú Česi zajtra, tréner Vůjtek má čo robiť. Je v podobnej situácii ako náš tréner Cíger, ktorý sa už tiež svojich posíl (okrem Jurča) nedočká. Dokáže Vůjtek s "európskym" výberom zázraky?

Česko - Švédsko 2:7 (2:1, 0:2, 0:4)

Góly: 6. Zohorna, 10. Koukal - 16. Rosen, 28. Hultström, 38. Cehlin, 47. Nygren, 47. Cehlin, 58. Rosen, 59. Backlund

Česko: Furch - Jeřábek, Jordán, Kundrátek, Kempný, Hrabal, Kolář, Zámorský, T. Voráček - Pastrňák, Plekanec, Červenka - Kašpar, Koukal, Vincour - Gulaš, Jan Kovář, T. Zohorna - Sekáč, Filippi, Zaťovič - D. Kubalík. Tréneri: Vůjtek, Jandač, Kalous a Špaček.

Švédsko: Fasth - Larsson, Gustafsson, E. Johansson, Fransson, Hultström, Forsling, Nygrén, Martinsson - Cehlin, Backlund, Ömark - Klasen, Wennberg, Westerholm - Gynge, Rosén, M. Sörensen - Sandberg, Ljungh, Sjögren - Wallmark. Tréneri: Marts, Popovic a Tornberg.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hokej.cz, hokejovysvet

Diskusia

Podobné články