Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Mike Babcock volá po radikálnej zmene v NHL

Dostanú bránky v NHL nové rozmery? Mike Babcock tvrdí, že zmena je potrebná!
Zdroj: TASR/ilustračne
Zdieľajte:

Časy kedy v NHL padali góly vo veľkom sú už dávno preč. Posledných päť sezón nastrieľali tímy v priemere 5.48 gólu na zápas, čo je oproti priemeru zo sezóny 1981-82 o tri menej. Jedným z riešení je zmena rozmerov brankárovej svätyne. Zatiaľ čo sa výstroj brankárov ako aj hráčov zväčšovali, ich bránky zostali nezmenené.

Jedným z najväčších podporovateľov zmeny je tréner Toronta Maple Leafs Mike Babcock. Bývalý tréner Red Wings či Anaheimu Ducks sa už niekoľkokrát za posledných pár rokov vyjadril, že by bránky mali byť zväčšené a výstroj brankárov zmenšená.

„Je nemožné skórovať,” povedal Babcock počas tlačovej konferencie. „Všetko čo treba zobrať do úvahy je matematická rovnica. Tak ako od roku 1980 rástla výstroj brankárov, takisto by mala rásť aj veľkosť ich brány. Bránky sú moc malé na to, akí veľkí sú ich ochrancovia. Brankári sú v aktuálnych bránkach až moc dobrí.“

Prechod na väčšie brány asi nebude otázkou jedného dňa, ale je to problém, ktorý len tak prachom nezapadne. NHL už v minulosti experimentovala so vzhľadom bránok - od absurdných, zakrivených svätýň až po iba jemnejšie zmeny.

Prototyp brány so zaoblenými žŕdkami

Zdieľajte:
Zdroj informácií: thehockeynews.com

Diskusia

Podobné články