Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Obľúbený komentátor Ivan Niňaj zomrel

Ivan Niňaj prehral vo veku 60-rokov boj s vážnymi zdravotnými problémami, pre ktoré bol niekoľko dní udržiavaný v umelom spánku.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Obľúbený hokejový komentátor, ktorý celý svoj profesijný život zasvätil hokeju a Slovenskej televízii, mal zdravotné problémy už dlhšiu dobu. Prednedávnom sa však jeho stav rapídne zhoršil a po niekoľkých dňoch, počas ktorých bojoval o život hospitalizovaný v petržalskej nemocnici, v nedeľu naposledy vydýchol.

V kruhoch fanúšikov bol Ivan Niňaj známy predovšetkým svojim špecifickým komentovaním, ktoré bolo plné množstva vtipných výrokov. Tie vzbudili ohlas až natoľko, že po Niňajovi pomenovali internetovú stránku. (Niňajov svet, pozn. autora) Na tej sú zhromažďované citácie takmer všetkých vtipných výrokov, ktoré kedy zazneli v éteri z úst športových komentátorov.

Stálica televíznej športovej žurnalistiky odštartovala svoju bohatú kariéru ešte v roku 1985. Počas nej sa Ivan Niňaj zúčastnil neuveriteľných 25-tich majstrovstiev sveta. Práve na tých minuloročných sa komentovaním zápasu medzi Francúzskom a Ruskom rozlúčil s prácou na vrcholných podujatiach.

Česť jeho pamiatke!

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články