Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Detvania oslavujú prvoligový titul

Hokejisti HC 07 Detva sa stali víťazmi I. ligy. V piatom finálovom dueli play off vyhrali vo štvrtok v Spišske Novej Vsi 3:2 po predĺžení a v sérii dominovali 4:1 na zápasy. Klub spod Poľany tak bude hrať baráž proti extraligovej Žiline o účasť medzi slovenskou elitou.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Začalo sa ostro, domáci boli v prvej tretine útočnejší, keďže sa chceli udržať v hre. Po desiatich minútach bol zahákovaný Vaic v samostatnom úniku, nariadené trestné strieľanie ale nepremenil. Domáci mohli pykať v závere tretiny, keď Hajník trafil tyčku. V druhej tretine hneď udrela Špišská, keď v presilovke tvrdo aj presne trafil Klinga. Šance sa rodili na oboch stranách, vyrovnať mohol Hataš i Zorvan, no svoje príležitosti nepremenili. Na druhej strane pálil domáci do tyčky Findura. Keď samostatný nájazd nepremenil ani Vaic, do tretej 20-minútovky išli s najtesnejším náskokom domáci.

Spišská v druhej desaťminútovke začala kontrolovať výsledok, doplatila na to v 53. minúte, keď vyrovnal Hataš strelou od modrej čiary. Domáci strhli opäť vedenie na svoju stranu v 57. minúte po teči Vaica v ďalšej presilovke. Stredoslováci ale odpovedali aj druhýkrát a v 58. minúte Zorvan prestrelil od modrej čiary všetko, čo mu stálo v ceste. V predĺžení o triumfe Detvy v celej lige rozhodol Hataš v presilovej hre.

Finále play off I. ligy - 5. zápas:
HK Spišská Nová Ves - HC 07 Detva 2:3 pp (0:0, 1:0, 1:2 - 0:1)
Góly: 23. Klinga (Krempaský), 57. Vaic (Gurčík) - 53. Hataš (Pač, Hajnik), 58. Zorvan (Hajnik), 61. Hataš (Predajniansky). Rozhodovali: Štefik, Lauff - Holienka, Bogdaň, vylúčení: 10:11 na 2 min, navyše Vartovník (Spišská N. Ves) 10 min nešportové správanie, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 3500 divákov.
/konečný stav série: 1:4, Detva vyhrala I. ligu/

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články