Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovák "utiekol" z Hradca Králové, nepáčil sa mu tlak na jeho osobu

Slovenský hokejista Tomáš Slovák ukončil na vlastnú žiadosť pôsobenie v Mountfield HK.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Podľa slov generálneho manažéra českého extraligistu Aleša Kmoníčka bol hlavným dôvodom nezodpovedajúci mediálny tlak na jeho osobu a rozdielne názory klubu a hráča na jeho výkonnosť.

"Dva dni po uplynulom zápase s Pardubicami ma kontaktoval hráčov agent s tým, že Tomáš už ďalej nechce pokračovať v našom klube a že by rád ukončil svoje pôsobenie v Hradci Králové. Hlavným uvádzaným dôvodom bol nezodpovedajúci mediálny tlak na jeho osobu a rozdielne názory jeho a klubu na hráčovu výkonnosť," cituje oficiálny klubový web Kmoníčkove slová.

Hoci sa v Hradci Králové snažili Slováka presvedčiť, aby zostal, ten svoje rozhodnutie nezmenil. "Mali sme záujem na tom, aby Tomáš ďalej pokračoval, čo som mu povedal ja aj prezident klubu. Napriek tomu trval na ukončení zmluvy. Tomášove rozhodnutie rešpektujeme, ďakujeme mu za služby, ktoré odviedol, ale nebudeme ho v žiadnom prípade nútiť, aby hral za Hradec Králové," dodal Kmoníček.

Tridsaťjedenročný obrana odohral v tejto sezóne za Mountfield HK 30 zápasov s bilanciou dva góly a 15 asistencií. Uplynulé dva roky pôsobil v Škode Plzeň, s ktorou získal v sezóne 2012/2013 majstrovský titul. Následne sa však nedostal do slovenskej nominácie na MS vo Švédsku a Fínsku a reprezentačného dresu SR sa vzdal. V minulosti hrával aj v KHL za Dinamo Minsk či Avtomobilist Jekaterinburg. Na Slovensku pôsobil v Košiciach a Žiline.

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články