Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Spezza sa dohodol s Dallasom na lukratívnej zmluve

Kanadský útočník, Jason Spezza, sa dohodol s klubom Dallas Stars na predĺžení kontraktu.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Podľa reportéra TSN Hockey Insider Boba McKenzieho sa jedná o kontrakt na ďalšie štyri roky s pravidelným ročným príjmom vo výške 7,5 milióna dolárov. Jeho kolega, Pierre LeBrun tvrdí, že zmluva obsahuje klauzulu, podľa ktorej hráč nemôže byť súčasťou výmeny.

Spezza v tejto sezóne po príchode z Ottawy Senators nazbieral 18 bodov (4+14) v 20 zápasoch.

Ottawu opustil po dlhých jedenástich rokoch

Pri tejto výmene poslal Dallas opačným smerom trojicu krídelníkov. Súčasťou výmeny boli Alex Chiasson, Alex Guptill, Nicholas Paul a druhá voľba v drafte. V tomto čase zostávala Jasonovi ešte jedna sezóna zo sedemročného kontraktu s Ottawou, pri ktorom si prišiel na 49 miliónov dolárov, ktorý bol po dohode dodržaný.

Jason Spezza strávil v drese Ottawy Senators jedenásť sezón. V 686zápasoch strelil 251 gólov a pridal 436 asistencií, čo je v prepočte bod na každý zápas. Jason Spezza bol druhým vybraným hráčom v NHL Drafte v roku 2001, a mal hrať hlavnú rolu pri odchode Alexeia Yashina do New Yorku Islanders.

Rodák z Mississaugy v Ontáriu reprezentoval Kanadu na viacerých medzinárodných turnajoch. Získal dve bronzové a jednu striebornú medailu s mládežníckym výberom Kanady na juniorských majstrovstvách v rokoch od 2000 do 2002. Bol tretím hráčom kanadského hokeja, ktorý na šampionát nastúpil ako šestnásťročný.

Spezza má taktiež dve strieborné medaily zo seniorského šampionátu z rokov 2008, 2009 a bol kapitánom kanadského výberu na Spengler Cupe v roku 2012, počas výluky v NHL.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: tsn.ca

Diskusia

Podobné články