Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovan v Rige nestrelil ani jeden gól, odnáša si však bod

KHL
Hokejisti Slovana Bratislava sa dnes predstavili na ľade Dinama Riga. V drese lotyšského mužstva sa proti nim postavili aj dvaja Slováci Marcel Hossa a Milan Jurčina.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Hokejisti Slovana Bratislava prehrali vo štvrtkovom zápase KHL na ľade Dinama Riga 0:1 po samostatných nájazdoch. O triumfe domácich rozhodol v rozstrele švédsky útočník Linus Videll. V riadnom hracom čase a ani v predĺžení gól nepadol, keď sa skvelým výkonom prezentovali brankár Rigy Jakub Sedláček (28 zákrokov) i Slovana Johan Backlund (26).

Zverenci Petra Matikainena zakončili trojzápasový trip na klziskách súperov a teraz ich čaká séria štyroch zápasov na domácom ľade. V prvom nastúpia v utorok 25. novembra o 19.00 h proti Lokomotivu Jaroslavľ.

Dinamo Riga - Slovan Bratislava 1:0 pp a sn (0:0, 0:0, 0:0 - 0:0, 1:0)

Rozhodujúci nájazd: Videll

Už v 2. minúte nepremenil v drese hostí dobrú príležitosť Nedorost a Slovan sa potom musel brániť pri vylúčení Štajnocha. Aj v ňom sa ale prezentoval nebezpečnejšie ako súper, keď brankár Sedláček vytesnil lapačkou pokus Nagya na hornú žŕdku svojej bránky. Riga potom nestihla využiť krátku 7-sekundovú prevahu o dvoch hráčov, ale v následnej "klasickej" presilovke prvýkrát výraznejšie pohrozila - Meija sa dostal až pred Backlunda, no bekhendom nedostal puk do bránky. Švédsky gólman vzápätí úspešne čelil pokusom Hossu i Wilsona a v 12. minúte v ďalšom oslabení vytiahol famózny zákrok aj pri zakončení M. Redlihsa. Na druhej strane sa vyznamenal aj Sedláček "semaforom" pri delovke Bartoviča, ale Riga bola v prvej časti najmä vďaka trom presilovkám strelecky aktívnejšia (14:8).

Slovan na začiatku druhej tretiny zahral svoju premiérovú početnú výhodu v zápase veľmi nevydarene a v zaplnenej Aréne Riga mali v rovnovážnom stave naďalej viac z hry domáci hokejisti. V 28. minúte opäť "čaroval" Backlund pri šanciach Hossu, Meiju i Wilsona, na druhej strane kontrovali v polovici duelu Nedorost s Netíkom a Ružičkov pokus zneškodnil lapačkou Sedláček. Prioritou oboch tímov v dôležitom dueli bola najmä pozorná defenzíva a čo za ňu prešlo, spoľahlivo riešili brankári. Na konci prostrednej časti hry Dinamo znova zaplo na vyššie obrátky, dvakrát Meija a raz Bukarts ale z nádejných pozícii "pálili" iba nad bránku bratislavského tímu. Päť sekúnd pred sirénou ešte pohrozil v presilovke Vondrka, no z voleja spomedzi kruhov trafil iba pripraveného Sedláčka.

V úvode tretej tretiny pokračovala početná výhoda Slovana, Nagyovi v nej ale pred odkrytou bránkou puk v rozhodujúcej chvíli odskočil. V 46. minúte mal úvodný gól na hokejke Darzinš, úplne osamotený pred brankárom Backlundom však v koncovke zlyhal. Hostia potom "zbabrali" presilovku pri vylúčení Genowaya, napriek tomu už boli Rige minimálne vyrovnaným súperom a bojovali o rozhodnutie už v riadnom hracom čase. Päť minút pred koncom tretej časti Netík "ukradol" puk Jurčinovi, zakončiť presne ale už nedokázal a Surového strelu o chvíľu neskôr vyrazil Sedláček pravým betónom. Diváci sa za 60 minút gólu nedočkali, v predĺžení po faule Jurčinu na Nedorosta dostal Slovan šancu rozhodnúť, ale streleckú smolu neprelomil vo veľkej šanci ani Baranka. Na druhej strane trafil Bukarts v záverečných sekundách iba do žrde a o zisku extra bodu tak rozhodli až nájazdy. V nich za Slovan vyšli naprázdno Ružička, Netík i Tičar a tak sa tešili domáci po presnom zásahu Vidella.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články