Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Cesta kráľa Hossu na trón 1000 bodových

Marián Hossa v noci zo štvrtka na piatok nazbieral v zápase proti Ottawe dva body za gól a asistenciu, čo by pre superhviezdu nemal byť veľký problém. To čo sa mu získaním týchto dvoch bodov podarilo sa zapíše do histórie celej NHL.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Hossa pomohol Chicagu Blackhawks vyhrať zápas proti Ottawe Senators 5:4. Jeho gól bol jeho 1000. bodom v NHL, čím dosiahol veľký míľnik.

V NHL sa vystriedalo nespočetne veľa hráčov, ale hranicou tisíc bodov sa môže pochváliť iba niekoľko desiatok hokejistov. Hossa sa stal 80. hráčom, ktorému sa to podarilo. Zo Slovákov je tretím, pred ním sa to podarilo Stanovi Mikitovi a Petrovi Šťastnému.

Toto jubileum ho môže tešiť aj z toho dôvodu, že ho dosiahol práve v Ottawe. Senators boli totiž tímom, ktorý si trenčianskeho odchovanca v roku 1997 vybrali z celkovo dvanástej priečky na vstupnom drafte. Hneď v tom roku nazbieral aj skúsenosti z najlepšej ligy sveta, odohral 7 zápasov so ziskom jedného bodu za asistenciu. V Senators odohral 7 rokov.

Počas výluky v NHL hrával aj na Slovensku za Duklu Trenčín. Po skončení výluky už v NHL obliekal dres Atlanty Trashers. V sezóne 2006/07 nazbieral svoje osobné maximum v základnej časti, rovných 100 bodov (43+57). V roku 2008 bol vymenený do Pittsburghu, s ktorým sa dostal do finále proti Detroidu Red Wings, v ňom ale podľahli a tak sa Majo so zisku netešil. Po sezóne obliekal práve dres červených krídiel, takisto sa prebojovali do finále a zhodou okolností proti Pittsburghu, ale paradoxne ani v tomto finále sa netešil zo zisku Stanley Cupu. Od roku 2009 je hráčom Chicaga Blackhawks, s ktorým konečne získal Stanley Cup a hneď dvakrát (2010,2013).

Na záver dodajme, že na zisk 1000. bodu (466+534) v NHL kariére potreboval Marián rovných 1100 zápasov. V mene našej redakcie chceme aspoň takouto formou Mariánovi Hossovi pogratulovať k úspechu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: HokejovySvet.sk

Diskusia

Podobné články