Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Pokovičov Minsk v divokom zápase zdolal Jugru

KHL
Najlepšia hokejová liga hrajúca sa na starom kontinente v piatok pokračovala štvoricou stretnutí.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Hokejisti Traktoru Čeľabinsk zvíťazili v úvodnom piatkovom stretnutí KHL na domácom ľade nad Atlantom Mytišči 2:1. O rozhodujúci presný zásah sa postaral v 29. minúte Anton Glinkin.

V ďalšom súboji zvíťazil bieloruský Dinamo Minsk pod vedením slovenského trénera Ľubomíra Pokoviča na ľade Jugry Chanty-Mansijsk 6:2. Výraznou mierou sa o to pričinil kanadský útočník Jonathan Cheechoo, ktorý strelil hetrik a pripísal si aj jednu asistenciu.

V Chanty-Mansijsku videla hŕstka divákov v atmosfére nehodnej najlepšej európskej súťaže mimoriadne zaujímavé stretnutie. Nielenže v ňom padlo až osem gólov, no v polovici druhej tretiny sa odohralo niekoľko pästných výmien pripomínajúcich tie, ktoré najčastejšie vidíme za veľkou mlákou a v KHL sa konajú naozaj len zriedka. Rozhodcom zabralo rozdanie všetkých trestov poriadnu porciu času a hráči sa na trestné lavice ledva pomestili. Okrem už spomenutého Jonathana Cheechooa bodovo zabral i kapitán Dinama Alexej Kaľjužnik, ktorý práve svojmu kanadskému parťákovi z útoky pri všetkých troch góloch asistoval a jeden po jeho prihrávke sám pridal.

Traktor Čeľabinsk - Atlant Mytišči 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)

Góly: 24. Panov, 29. Glinkin - 20. Černov

Jugra Chanty-Mansijsk - Dinamo Minsk 2:6 (2:3, 0:3, 0:0)

Góly: 13. Rajala, 20. Gusev - 1. Cheechoo, 17. Drozd, 19. Cheechoo, 27. Zacharov, 27. Cheechoo, 32. Kaľužnyj

Neftechimik Nižnekamsk – Medveščak Záhreb 4:3 (2:0, 1:2, 0:1 -0:0, 1:0) Góly: 10. Belov, 11. Eronen, 24. Stapleton, rozh. nájazd Stapleton – 26. Thomas, 37. Pelletier, 60. Carle

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články