Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slava Vojnov suspendovaný za údajne domáce násilie

Ruský hokejista Slava Vojnov svoju priateľku ani raz neudrel a k jeho zadržaniu prišlo preto, že údajná obeť nerozpráva dobre po anglicky.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Tvrdí to právnik obrancu Los Angeles Kings Craig Renetzky, ktorý vypočul pohádaný pár po pondelkovom zatknutí Vojnova.

Polícia obvinila ruského zadáka z domáceho násilia a po zaplatení kaucie 50.000 dolárov ho pustila na slobodu. Vedenie zámorskej NHL i manažment "kráľov" zareagovali na incident spoločne, keď Vojnova suspendovali na dobu neurčitú.

Renetzky však tvrdí, že jeho klient je nevinný. "Slava svoju priateľku nikdy neudrel. Je pravda, že utrpela zranenia, ale stalo sa tak nešťastnou náhodou. Jej schopnosť ovládať anglický jazyk je na veľmi nízkej úrovni a aj preto ju polícia zle pochopila. Som presvedčený, že keď sa muži zákona dozvedia úplnú verziu toho, čo sa v nedeľu v noci stalo, môjho klienta oslobodia spod obvinenia," uviedol pre agentúru AP Renetzky, ktorý vypočul pár v stredu s pomocou ruského tlmočníka.

Právnik Vojnova dodal, že dvojica aj napriek konfliktu stále obýva spoločný dom na predmestí Los Angeles v Redondo Beach. "Incident nenapĺňa skutkovú podstatu trestného činu. Verím, že to zúčastnené strany pochopia a Slavovi čo najskôr opäť dovolia hrať hokej," dodal Renetzky.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články