Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovan konečne s troma bodmi, Nižnekamsk herne neočaril

KHL
Hokejisti Slovana Bratislava nastúpili v stredu na ďalší duel v základnej časti KHL. v Nižnekamsku proti domácemu Neftechimiku.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Hokejisti Slovana Bratislava triumfovali v stredajšom stretnutí základnej časti KHL na ľade Neftechimiku Nižnekamsk 3:1 a pripísali si druhé víťazstvo za sebou. Dvoma bodmi za gól a asistenciu sa pod plný bodový zisk podpísal český útočník Václav Nedorost, švédsky brankár Johan Backlund inkasoval iba raz a zaznamenal 21 úspešných zákrokov. "Belasí" ukončia päťzápasový trip u súperov v piatok 24. októbra o 17.30 SELČ na štadióne nováčika Lady Togliatti.

Neftechimik Nižnekamsk - Slovan Bratislava 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)

Góly: 52. J. Aľševskij - 8. Nedorost (Baranka, Bližňák), 25. Tičar (Jeglič), 43. Netík (Nedorost)

Neftechimik Nižnekamsk: Sudnicin – Eronen, Berezin, Jevsejenkov, Kosmačiov, Belov, Guškov, Bryncev – Stapleton, Polygalov, Milovzorov – Hennessy, Koroľuk, Rybin – Žukov, Kulikov, Stepanov – S. Aľševskij, Chochrjakov, J. Aľševskij - Mnichovič

Slovan Bratislava: Backlund – Štajnoch, Sigalet, Sersen, Baranka, Foster, Starosta, Mihálik - Hudáček, Surový, Bartovič – Vondrka, Nedorost, Netík – Jeglič, Tičar, Nagy – Lunter, Bližňák, White

Slovan sa do prvej výraznejšej príležitosti dostal v 5. minúte, no Bartovič svoj únik po pravom krídle pri hre štyroch na štyroch zakončil iba strelou do vyrážačky Sudnicina. Vzápätí mali "belasí" výhodu skrátenej presilovky a na jej konci sa dostali do vedenia - delovku Baranku od modrej čiary vyrazil brankár iba pred číhajúceho Nedorosta a ten bekhendom poslal puk do siete. Hostia pokračovali v aktivite a hlavu defenzíve Nižnekamsku "motala" najmä druhá útočná formácia, zložená výlučne z českých legionárov. Slovan sa v druhej polovici úvodnej tretiny s vypätím všetkých síl ubránil pri vylúčení Štajnocha, keď Backlund vytiahol dva kľúčové zákroky proti Polygalovovi a do kabín išiel s tesným náskokom.

V úvode druhej tretiny Vondrka prenechal puk Netíkovi a po jeho "štipľavej" strele musel opäť reagovať Sudnicin, na druhej strane dvakrát v dobrej pozícii netrafil puk Kulikov. Udrelo až po slovinskej spolupráci v 25. minúte, keď Jeglič našiel pred bránkou úplne voľného Tičara a ten zvýraznil náskok Slovana - 0:2. Bratislavčania boli v tom čase jasnými pánmi na ľade a z tribún sa ozýval piskot. Hostí nezastavilo v rozlete ani zbytočné vylúčenie Nagya za faul v útočnom pásme a v 34. minúte mohli pridať tretí gól, no Surový s Bartovičom nevyužili prečíslenie dvoch proti jednému. Backlund v závere prostrednej časti ešte čelil tlaku Neftechimiku a jeho dvom presilovkám, no čisté konto si postrážil.

Netík odštartoval tretiu dvadsaťminútovku sólovou akciou a strelou z otočky, Hudáček vzápätí "prevetral" betóny domáceho gólmana a Netík do tretice už uspel - v 43. minúte vnikol do pásma z ľavej strany a jeho strela zapadla presne k ľavej žrdi bránky Neftechimiku. Do nej sa za stavu 0:3 postavil Fín Kolppanen a okamžite musel byť v strehu pri presilovke Slovana. Domácim sa ešte podarilo čiastočne zdramatizovať koncovku, keď necelých deväť minút pred koncom J. Aľševskij unikol vo vlastnom oslabení a prepasíroval puk pomedzi betóny Backlunda. V 55. minúte mohol pridať kontaktný gól obranca Eronen, no neuspel a Slovan si už víťazstvo vziať nenechal.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články