Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Búrliváci, ktorí sa vryli do pamäte aj mimo ľadu

Množstvo hokejistov je v súčasnosti známych nielen pre svoje hokejové zručnosti, ale aj vďaka svojmu búrlivému životnému štýlu.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Hoci sa väčšina hokejistov preslávi najmä gólmi a výraznými hokejovými výkonmi, existujú aj také osobnosti, ktoré sa stali známymi najmä vďaka svojím búrlivým excesom.

Drogové problémy Jereho Karalahtiho

Známeho Fína malo možnosť vidieť slovenské publikum v nedávnom zápase Slovana proti Jokeritu Helsinki. Karalahti sa preslávil u hokejovej verejnosti najmä vďaka veľkému množstvu svojich alkoholových a drogových excesov. Bývalý hráč Los Angeles Kings a Nasville Predators si dokonca počas svojho pôsobenia v Nemecku užíval natoľko, že po jednej z drogových večierkov skončil na osem dní v kóme. Omamné látky boli rovnako aj dôvodom hokejistovho konca v najlepšej súťaži sveta. V roku 2007 sa známy Fín dohodol na zmluve aj so Slovanom Bratislava. Tá mala byť platná, ak by bol obranca zbavený všetkých obvinení, ktoré mal v tom čase na kriku. Jeho pôsobenie na Slovensku však nakoniec zmaril rozsudok fínskeho súdu. Ten Karalahtiho vyhlásil za vinného v drogových aférach. Kontroverzný hokejista bol obvivinený z pašovania kokaínu a iných omamných látok z Estónska do Fínska.

Jere Karalahti je na ľade známy svojou extrémne tvrdou hrou:

O pár mesiacov neskôr udelil súd hokejistovi pokutu vo výške 1490 eur, keď našli v notebooku jeho priateľa fotku, na ktorej mal burlivák biely nos od kokaínu. Reakcia Karalahtiho bola taktiež kontroverzná, keď sa vyjadril, že je dosť pravdepodobné, že ide o známu drogu. Podľa jeho slov sa to však mohol iba domnievať, nakoľko bol v tom čase opitý a celú situáciu si už nepamätá. Dnes by už mal byť fínsky rebel čistý. Pomocnú ruku mu vraj v najťažších chvíľach dal práve súčasný tréner Slovana Bratislava Petri Matikainen.

.

Radulov a jeho ľahostajné pendlovanie medzi NHL a KHL

Ruský útočník Radulov je už známa búrlivácka značka. Jeho pohyb na ľade pripomína motorovú myš, ktorá musí byť za každých okolností všade prítomná. Azda vždy, keď je na ľade moskovského CSKA nejaká potýčka, je v nej zamotaný aj tento hokejista. Alexander Radulov však popri svojej extrémne búrlivej povahe zaujal hokejovú spoločnosť aj niečím iným. Hokejista bol v NHL draftovaný v roku 2004, keď si ho vybral tím Nashville Predators. V roku 2008 však Rus nečakane podpísal zmluvu s účastníkom Kontinentálnej hokejovej ligy Salavatom Julajevom Ufa. Útočník tak mieril späť do rodného Ruska aj napriek tomu, že mal ešte stále platnú zmluvu s Nashvillom. Rus dostal za tento akt zákaz na 14 dní reprezentovať svoju krajinu. Ostatné kroky však boli pre Radulova vcelku prijateľné, nakoľko rozsudok znel, že Nashville ďalej už nebude platiť hráčovi peniaze, ktoré boli zakotvené v pôvodnej zmluve.

Alexander Radulov je popri svojej problematickej povahe výborný hokejista, čo ukazoval aj počas zápasov v NHL:

Nepoučiteľný rebel však nebol úplne spokojný ani v KHL. V roku 2012 hráč šokujúco oznámil, že v Rusku končí a porúčal sa späť do zámorskej súťaže. Tam mal pomôcť Predatorom v play off. Alexander Radulov však napokon sľúbené zápasy nedohral, mal totiž celkom razantný problém s disciplínou. Vďaka svojim alkoholickým excesom a neúčasti na tréningov bol Radulov z Nashvillu definitívne vyhodený. Krátko potom tak reprezentant Ruska podpísal zmluvu s tímom CSKA Moskva, v ktorom pôsobí dodnes.

Radulov ukázal svoju výbušnú povahu aj nedávnom zápase proti Petrohradu, kde mal konflikt so ženou, ktorá zatvárala dvierka na trestnej lavici:

.

Mike Danton a jeho cesta z väzenia naspäť k hokeju

Písal sa rok 2004, keď hráča St. Louis Blues Mika Dantona zatkla FBI, za podozrenie z objednania si nájomného vraha, ktorý mal zavraždiť jeho vtedajšieho agenta. Tento čin absolútne šokoval celú svetovú spoločnosť. Asi najviac boli prekvapení jeho vtedajší spoluhráči, medzi ktorými bol aj Pavol Demitra. Danton bol známy, že popri hokeji veľmi rád navštevoval aj striptízové kluby. Okrem toho užíval množstvo liekov, vďaka ktorým sa údajne stával paranoidným. Danton sa vďaka nim domnieval, že ho chce zabiť jeho vlastný otec. Hokejista bol napokon odsúdený na sedem a pol ročné väzenie.

Mike Danton sa počas svojej kariéry NHL často púšťal do bitiek:

O päť rokov neskôr ho Kanaďana prepustili na podmienku. Po skúsenosti s väzením sa stal z hráča údajne nový človek. Ukázalo sa to aj v zápase vo Švédsku, keď poskytol prvú pomoc svojmu spoluhráčovi. Ten spadol na hlavu a zapadol mu jazyk. Ako sám hráč priznal, v tomto čine mu pomohla najmä jeho čerstvá skúsenosť z väzenia. Danton pôsobil aj v slovenskej extralige, v ktorej obliekal dres tímu HC 05 Banská Bystrica. Neskôr smerovali kroky kanadského hokejistu do pomerne neznámej kazašskej ligy. Momentálne hráva Danton v Poľsku.

Krátky dokument rozprávajúci príbeh Mika Dantona:

ANKETA: Ktorý z týchto búrlivákov je vám najsympatickejší?

  • Jere Karalahti

    17%

  • Alexander Radulov

    67%

  • Mike Danton

    17%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články