Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Belasí ožívajú, zlízla si to Riga s Hossom a Jurčinom

KHL
Hokejisti Slovana majú už najhoršie zrejme za sebou. Dnešným výborným výkonom zarmútili aj dvoch Slovákov v drese Rigy Marcela Hossu a Milana Jurčinu.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slovan Bratislava - Dinamo Riga 5:1 (4:0, 0:1, 1:0)

Góly: 4. Jeglič (Tičar, Hudáček), 4. Vondrka (Murley, Nagy), 16. Vondrka (Murley), 19. Murley (Nagy) 56. Hudáček (Tičar) - 40. Videll (Darzinš)

Zápas začal vo svižnom tempe a to aj z dôvodu, že zverenci trénera Matikainena sa dostali hneď na úvod stretnutia do oslabenia. Riga v presilovke jasne ožila, keď belasých púšťala z obranného pásma len sporadicky. Najväčšiu šancu mal počas nevyrovnanej hry Marcel Hossu, Janus však tlaku odolal. Obrovské veci sa však diali po vyrovnaní počtu hráčov na ľade. Prvý gól strelil v 4 minúte po nádhernej Tičarovej prihrávke Jeglič. Gólman Sedláček nemal šancu, v čase Tičarovej strely bol takmer meter od brány. O pár sekund to už bolo pre domácich 2:0, keď sa v tej istej minúte presadil tiež Michal Vondrka. Diváci po dvoch zlepených góloch hnali belasých mohutne ďalej. Hra sa v 8. minúte upokojila, Riga si však jasne išla za kontaktným gólom. Najväčšiu šancu mal opäť Marcel Hossa. Janus však odolal aj tomuto pokusu. Po strelených góloch sa Slovan očividne upokojil, čo posielalo do šancí najmä hostí z Rigy. V 13. minúte mali z hry viac práve hokejisti z hlavného mesta Lotyšska. V 14. minúte fauloval Jurčina Šťastného o mantinel a Slovák v drese Dinama si išiel odpykať dve minúty na trestnú lavicu. Slovan drvil Rigu v jej obrannom pásme takmer celé dve minúty. Nakoniec sa belasým podarilo zvýšiť na 3:0, keď do ukončenia presilovky chýbalo len 6 sekúnd. Skórovať sa podarilo opäť Michalovi Vondrkovi. Slovan sa dostal po treťom góle do veľkej hernej pohody a bolo cítiť, že hokej belasím v prvej tretine veľmi chutí. V 18. minúte išla hrať presilovku opäť Riga, keď fauloval Šťastný. Domáce mužstvo však Dinamu väčší nápor vo svojom obrannom pásme nepovolilo, naopak do breaku sa dostal Nagy, ktorý prihral Murleymu a ten navýšil náskok belasých už na 4:0.

Do druhej tretiny nastúpila Rigy s novým brankárom. Českého gólmana Sedláčeka nahradil známy veterán Masalskis. Z hokejistov hostí bola vidieť túžba ešte stretnutie zdramatizovať, čo taktiež dávalo šancu Slovanistom na brejky. Hra v úvode stredného dejstva však jednoznačnému priebežnému stavu vôbec nenasvedčovala, naopak hokej bol stále otvorený a diváci tak videli šance na oboch stranách. Slovan bol však o čosi aktívnejší a jeho hráči „mali šťavu“. Od 26. minúty sa Riga opäť dostávala do útoku, jej akciám však často chýbal moment prekvapenia. V 27. minúte mali hostia o to väčšiu šancu na strelenie gólu, keď sa dostalo Dinamo do presilovky. Hoci mali hostia v hernej prevahe obrovské šance a nastrelili aj tyč, gólová radosť z toho nebola. V druhej tretine sa blysol najmä brankár belasých Jaroslav Janus, ktorý neraz vo svojej bráne čaroval. Jeho mágia však napokon podľahla strelcovi prvého gólu Rigy Videllovi, ktorý sa radoval z gólu 17 sekúnd pred koncom druhej tretiny.

Na začiatku posledného dejstva sa Riga jasne tlačila do útoku. Janus musel zasahovať hneď niekoľkokrát. Jeho lapačka a betóny však boli rýchle. Dinamo ale od 42. minúty hralo presilovú hru. Belasí však lotyšskému tímu nedali možnosť na vyrovnanie. Po vyrovnaní síl na ľade sa hra dostala aj k Masalskisovi. Nič závratné sa tam však neudialo. Do nepríjemností neskôr dostal Slovan Olvecký, keď sa po sekere poberal na trestnú a belasí sa museli opäť brániť so štyrmi hráčmi. Domáci mali však súperove presilovky očividne dobre prečítané, hostia sa do výraznejšieho útoku opäť nedostali. Obrovskú smolu však zažil Baranka, ktorý nešťastne strelil puk von zo svojho obranného pásma a na 16 sekúnd poslal Slovan do troch hráčov. Riga tak opäť zacítila možnosť streliť vytúžený gól. Veľkú šancu mal však v hre 3 na 5 paradoxne Sersen, bránková konštrukcia však jeho strele odolala. Dohrávku oslabenia v štyroch hráčov už domáci tím zvládal s pokojom, keď sa Dinamo do šanci prakticky nedostalo. Po nevyužitých presilovkách bolo z hostí cítiť vyčerpanie. Vylepšiť náladu sa ešte posnažil v 53. minúte Hossa, Janus ho však aj v tomto prípade prečítal. Do slušnej šance sa dostal aj Netík s Bartovičom, aréna sa však po tomto útoku z gólu netešila. Slovan hral v týchto minútach slušný taktický hokej, ktorý potreboval. Útočníci Rigy sa nevzdávali ani 5 minút do konca stretnutia a Janus hneď niekoľkými zákrokmi potvrdil, že v Slovane sa naňho môžu v podobných momentoch takmer vždy spoľahnúť. Azda najkrajší gól celého zápasu strelil v 56. minúte Libor Hudáček, ktorý po fantastickej prihrávke Tičara prestrelil Masalskisa a Slovan bol opäť v štvorgólovom vedení. Belasí tak natiahli víťaznú sériu už na tri zápasy a vyzerá, že pochmúrna herná kríza je už za nimi.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články