Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovenskí brankári, ktorí zaujali svet (aj) inak ako hokejom

Niektorí gólmani sa v pamäti fanúšikov zaznamenajú popri zákrokoch aj inými aktivitami. V mnohých prípadoch si ich preto obľúbia, niekedy to však môže byť aj ich v neprospech.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slovenská brankárska škola má v poslednej dobe stúpajúcu tendenciu. V tomto prípade však nebudeme spomínať gólmanov, ktorí sa vo svete blysli vďaka svojím excelentným zákrokom, ale kvôli niečomu inému.

Peter Budaj ako skúsený bitkár

Slovák hrajúci v NHL je dodnes označovaný za slovenskú zámorskú dvojku, keď vo svojich výkonoch zaostáva za krajanom Jaroslavom Halákom. Hoci nikto nepochybuje o Budajovych brankárskych kvalitách medzi „hamburgerožráčmi“ zaujal predsa len niečím iným. Slovák je označovaný za jedného z mála gólmanov, ktorý nemá problém zhodiť rukavice. Ukázal to aj v minulej sezóne, keď na súboj vyzval súpera z Pittsburghu Fleuryho. O tom, ako by táto bitka dopadla však môžeme iba polemizovať, nakoľko rozhodcovia brankársky boj zatrhli.

Budaj už ukázal aj v minulosti, že to s päsťami rozhodne vie:

Július Hudáček a jeho ďakovačky

Brankár, ktorého na Slovensku poznajú ľudia najmä vďaka jeho perfektným výkonom v drese extraligových Košíc, sa v minulej sezóne ukázal v dobrom svetle aj v susednom Česku. Niet pochýb o tom, že fanúšikovia majú gólmana radi najmä pre jeho spoľahlivé výkony. Slovák sa však stal známym v každom svojom pôsobisku aj vďaka jeho dokonale precíteným pozápasovým ďakovačkám, počas ktorých vie dostať fanúšikov do varu rovnako ako cez samotný zápas. Momentálne si ho môžu užívať hokejoví priaznivci vo Švédsku. (pozn. video sledujte od 1:18)

Igor Murín s tipom, ako nedostať gól

Slovenský brankár odohral veľkú časť svojej kariéry u nášho západného suseda. Česká extraliga si však napriek tomu nebude až tak pamätať jeho výkony, ako skôr jeho veľké faux pas. V Murínovom prípade musíme podotknúť, že jeho tip, ako nedostať gól nemá nič spoločné s fair play. Aj preto si za svoj čin vypočul nejeden urážajúci pokrik. Nie každému sa tak podarí vryť sa do pamäte pozitívnym spôsobom.

Jaroslav Halák a jeho „emotívny“ prestup

Flegmatický brankár mal minulú sezónu naozaj rušnú. Po prestupe zo St. Louis Blues do posledného klubu v tabuľke Buffala Sabres bol nejeden slovenskí fanúšik sklamaní. Jeho „pôsobenie“ v Buffale však trvalo necelý týždeň, keď bol hneď na to vymenený do ambicióznejšieho klubu Washingtonu Capitals. Fanúšikovia Buffala mu na pamiatku pripravili video, ktoré spomína na jeho „kariéru“ v tíme Sabres, počas ktorého nedostal ani jeden gól.

Počas pôsobenia v Montreale sa stal Halák aj motívom na pieseň:

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hokejovysvet.sk, youtube.com

Diskusia

Podobné články