Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovan opäť bavil hokejom, strhujúce stretnutie rozhodli až nájazdy

KHL
Hokejisti Slovana sa dnes predstavili pred domácim publikom vo vylepšenej forme. Bratislavčania sa napokon tešili po nájazdoch, v ktorých rozhodla opäť ikona Ladislav Nagy.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slovan Bratislava - Dinamo Minsk 3:2 sn (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0, 1:0 )

Góly: 28. Nedorost (Vondrka, Nagy), 42. Šťastný (Netík) - 31. Szczechura (Kaľužnyj, Cheechoo), 51. Gavrus (Bailen, Milčakov) - rozhodujúci samostatný nájazd: Ladislav Nagy

Oba tímy začali pondelňajšie zápolenie v opatrnom tempe. Slovan nenaštartovala ani úvodná presilovka pri vylúčení Nogačjova, no postupom času sa hra rozbehla. V 6. minúte si Nagy prebral Nedorostovu prihrávku na pravom krídle a hoci jeho následný strelecký pokus vyrazil Milčakov pred seba, najlepší kanonier "belasých" nedokázal umiestniť puk do bránky ani po následnej aktivite z druhej vlny. O dve minúty dala o sebe vedieť aj prvá útočná formácia hostí na čele s Cheechoom, kanadský útočník preveril Janusa strelou švihom po prihrávke Szczechuru. V ďalšom priebehu pridali obe mužstvá na obrátkach a keďže ani jedno z nich sa výlučne nesústredilo na bránenie stredného pásma, zvýšila sa aj početnosť gólových príležitostí. V 10. minúte do takej vyústil tlak hostí. Bailen našiel krížnou prihrávkou pred Janusom voľného Ellisona, domáci brankár však jeho strelu z prvej zlikvidoval pravým betónom. Následne si Cheechoo vynútil faul výborným pohybom v útočnej tretine, presilovková aktivita Dinama ale zostala bez gólovej odozvy. Do konca prvej tretiny to ešte niekoľkokrát vrelo pred oboma bránkoviskami, no ani Netíkov pokus či zakončenia Meleška s Ellisonom k úvodnému gólu neviedli.

Ten mohol už po 51 sekundách od návratu zo šatní streliť opäť Nagy. Z pravej strany si nakorčuľoval pred bránku a hoci sa dočkal aj ideálnej prihrávky, puk za Milčakovov chrbát neprepasíroval. Aktivita najlepšieho domáceho kanoniera mala vzostupnú formu, no ani na konci 24. minúty po dvoch pokusoch nepriniesla gól. Svoje ďalšie možnosti spálil aj o tri minúty neskôr po návrate Vondrku z trestnej lavice, keď Slovan zatlačil súpera, dezorientovanej defenzíve Minska výrazne pomohol Milčakov. Počas následnej presilovky bol však už aj on prikrátky na ukážkovú kombináciu tria Nagy - Vondrka - Nedorost s gólovou koncovkou tretieho menovaného - 1:0. Rovnakú lahôdku predviedli v 31. minúte na druhej strane aj hostia, po presných prihrávkach Cheechooa a Kaľužného vyrovnal Szczechura do prázdnej bránky. Po tomto momente tempo hry trochu upadlo, vzruch priniesla až posledná minúta druhej časti. Konzultácia hlavného arbitra s videorozhodcom priniesla negatívny verdikt pri góle, ktorý domáci dosiahli vysokou hokejkou a v záverečnom nápore sa nepresadili ani hostia na opačnom konci klziska.

Aktívny vstup do tretej tretiny korunovali "belasí" vedúcim gólom, odrazený puk doklepol za Milčakova pri ľavej žŕdke stojaci Šťastný - 2:1. Slovan sa následne zameral na plnenie si defenzívnych povinností, no z protiútokov naďalej nebezpečne hrozil. V 50. minúte sa puk po rýchlom brejku Surového odrazil na hokejku Murleyho, no domáci útočník v dorážke opečiatkoval len hornú žŕdku hosťujúcej bránky. Už o niekoľko okamihov sa na druhej strane nechal vylúčiť práve Surový a hosťom stačilo na využitie presilovky len 24 sekúnd, keď Janusovi prekĺzla pomedzi betóny strela Gavrusa. Vyrovnanie síce dodalo Dinamu viac odvahy a ofenzívnej chute, no do konca tretiny už gól nepadol.

Strhujúci zápas sa nakoniec dostal až do predĺženia. V ňom sa ukázali ako lepší domáci hokejisti s orlom na hrudi. Hoci mali Slovanisti hneď niekoľko šancí, ani jednu však napokon nedokázali premeniť. Vo štvrtej fáze zápasu pohrozili aj hokejisti Dinama, ani ich nádeje však neboli vyslyšané. O výsledku zápasu tak museli rozhodnúť až samotné nájazdy.V nich sa Bielorusi nepresadili. Na domácej strane skórovali Nagy aj Netík a Slovan sa tak po zápase môže tešiť z 2 bodov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články