Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Čierna nedeľa si pripísala ďalšiu obeť

V nedeľu 14. septembra spáchal samovraždu aj bývalý hokejista MHK Dubnica nad Váhom Miroslav Kováčik. Pre TASR to potvrdil prezident dubnického klubu Tibor Paksi.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Bývalý hráč a tréner Dubnice Kováčik údajne kráčal otočený chrbtom v ústrety vlaku. Rušňovodič už nestačil stroj zabrzdiť. "Je to veľmi čerstvé. Nechcem sa k tomu bližšie vyjadrovať. Počul som, že sa postavil na koľaj a... Je to zložitejšie," povedal pre TASR Paksi. Kováčik pôsobil v Dubnici dlhé roky nielen ako hráč, ale vykonával aj funkciu trénera. "Hrával za Spartak Dubnica nad Váhom ešte v 1. Slovenskej národnej hokejovej lige (SNHL), následne za HK Dubnica. Za náš nový klub MHK Dubnice tiež odohral jednu sezónu a neskôr robil aj trénera žiakov. V podstate pri ňom sa učil hrať hokej za mužov Pavol Demitra," dodal Paksi.

Dubnický klub prišiel v nedeľu aj o svojho generálneho manažéra a hráča z uplynulej sezóny Miroslava Hlinku, ktorý od leta pôsobil ako asistent trénera na striedačke extraligového klubu HC05 Banská Bystrica. Majster sveta z Göteborgu sa obesil na balkóne svojej izby v banskobystrickom hoteli.

V rámci tragickej nedele slovenského hokeja skonal aj dlhoročný lekár reprezentačného výberu Vladimír Lupták. Ten vo veku 50 rokov prehral boj s dlhou a ťažkou chorobou. Jeho poslednou veľkou akciou pri národnom tíme boli februárové ZOH v Soči. Kariéru hokejového lekára odštartoval v roku 2000 v Slovane Bratislava, kde zotrval ďalších sedem rokov. S "belasými" sa ako člen realizačného tímu tešil z piatich majstrovských titulov. Odborne sa špecializoval v oblasti športovej traumatológie, jeho hlavným zameraním boli artroskopické operácie kĺbov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články