Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Čierny deň pre slovenský hokej, opustil nás aj Vladimír Lupták!

Vo veku nedožitých 50 rokov dnes prehral boj s ťažkou chorobou uznávaný, medzi športovcami obľúbený lekár Vladimír Lupták.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

"Po ťažkej chorobe dnes skonal aj lekár slovenskej seniorskej reprezentácie MUDr. Vladimír Lupták. Budeš nám chýbať, Doki! Česť tvojej pamiatke." Túto správu dnes pred polnocou zverejnila oficiálna facebooková stránka SZĽH. Slovenský hokej momentálne prežíva smutné obdobie, len pred pár dňami si celá krajina pripomenula výročie tragickej smrti Pavla Demitru a celého tímu Lokomotiv Jarosľavl, dnes si na život siahol Majster sveta z Göteborgu 2002 a držiteľ kompletnej medailovej zbierky z národného tímu Miroslav Hlinka a krátko pred polnocou obletela internet správa o úmrtí obľúbeného športového lekára Vladimíra Luptáka.

Uznávaný športový traumatológ sa v drese Slovanu Bratislava aktívne venoval hokeju až do juniorskej kategórie, následne ho vyradila operácia ramena. Od roku 1992 pomáhal tenistom a tenistkám ako lekár daviscupového a fedcupového tímu, neskôr ako hlavný lekár slovenskej hokejovej reprezentácii. Na klubovej úrovni pôsobil v tíme HC Slovan Bratislava od roku 2000 do roku 2007, s tímom zažil niekoľko majstrovských titulov a s hráčmi aj manažmentom si vytvoril nadštandardné kamarátske vzťahy.

Jeho hlavným chirurgickým zameraním boli artroskopické operácie kĺbov. Vo svojej klinickej praxi sa špecializoval na liečbu športových úrazov a degeneratívnych ochorení kolenného, ramenného a členkového kĺbu. Podrobne sa venoval problematike predného skríženého väzu a nestabilite ramenného kĺbu. Rukami uznávaného odborníka prešla celá rada vrcholových športovcov, informoval oficiálny web HC Slovan Bratislava.

Česť jeho pamiatke!

Zdieľajte:
Zdroje informácií: SZĽH, hcslovan.sk

Diskusia

Podobné články