Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Graňák si nový klub zatiaľ nehľadá

Slovenský hokejový obranca Dominik Graňák stále nie je zdravotne úplne v poriadku.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Strieborný medailista z MS 2012, ktorého sužujú problémy s chrbtom a ramenom, si v súčasnosti ani nehľadá nový klub a termín jeho návratu na ľad zostáva veľkým otáznikom. "Bol som už aj na ľade, ale stále to nie je ono, nemôžem hrať tak, ako chcem. Ešte nie som pripravený na sto percent," uviedol Graňák v rozhovore pre webstránku SlovenskoŽijeHokejom.sk.

Dvojnásobný víťaz Gagarinovho pohára v drese Dinama Moskva trávi väčšinu času v Bratislave, kde cvičí s fyzioterapeutkou cviky na posilnenie svalov brucha a chrbta, aby kompenzoval jednostranné preťažovanie. "Vyzerá to tak, že to bude hlavne o tom prestaviť chybné stereotypy a návyky. To sa samozrejme nedá spraviť za týždeň alebo za dva. To je to, čo ma najviac trápi, lebo neviem odhadnúť, kedy to už bude dobré. Našťastie ma to nijako nelimituje v bežnom živote, ale pri hokeji som ešte výrazne obmedzovaný," prezradil Graňák, ktorý má v uplynulých rokoch veľkú smolu na zranenia. Po rokoch sa tak začiatkom júla nemusel hlásiť v Rusku a štartovať s klubom spoločnú prípravu. "Začínať prípravu začiatkom júla je príliš skoro. Z tohto pohľadu je to samozrejme príjemné, môžem byť doma cez leto s rodinou, čo som nezažil už dlho, ale zas na druhej strane je to z tých nesprávnych dôvodov, z ktorých by som doma byť nechcel."

Vzhľadom na svoj zdravotný stav zatiaľ nedal Graňák agentovi ani pokyn, aby mu začal hľadať nové pôsobisko. "Rozprávali sme sa spolu pred dvomi týždňami a konzultovali sme moju situáciu. Minulá sezóna mi až tak nevyšla, no nechcem sa vyhovárať na zranenia. Rozhodol som sa, že nepôjdem do novej sezóny, pokiaľ môj stav nebude dobrý. Keď je progres pomalý, tak človeka to psychicky trocha ubíja, ale takúto cestu som si vybral a považujem ju z dlhodobého hľadiska za správnu. Momentálne nedokážem odhadnúť, čo bude o niekoľko týždňov či mesiacov a aký to bude mať dopad na moju kariéru," dodal Graňák, ktorý zatiaľ neuvažoval nad možnosťou, že by sa rozohral v Trenčíne alebo inom extraligovom klube.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články