Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Benefičné exhibície na počesť Pavla Demitru budú mať hviezdne obsadenie

Množstvo slovenských a amerických hokejových legiend si už v najbližších dňoch uctí pamiatku tragicky zosnulého Pavla Demitru.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

S myšlienkou na uctenie si pamiatky tragicky zosnulého Pavla Demitru prišli jeho bývalí spoluhráči zo zámorskej NHL. "Návrh prišiel od chlapcov zo St. Louis. Poverili ma zorganizovať túto vec na Slovensku.Bolo to náročné, ale rozhodli sme sa, že do toho pôjdeme. Chceme si uctiť Paľa dôstojným spôsobom a hodným jeho mena," uviedol na úvod za organizátorov Peter Šťastný.

V drese St. Louis Alumni sa tak predstavia veteráni zámorského klubu, ktorí v minulosti hrávali s Demitrom v jednom tíme alebo sa s ním poznali. Na Slovensko by mali všetci spoločne priletieť v utorok ráno a ich súperom bude v súčasnosti elitný výber Slovenska. Benefičný charakter exhibícií má pomôcť k rozvoju mladých hokejových talentov.

Následne predstavil Peter Šťastný aj zloženie Slovak Stars: Šťastný nastúpi v jednom útoku s bratom Antonom a Petrom Bondrom. Všetko nasvedčuje tomu, že by ich v prvej formácií mohol doplniť obranný pár Jerguš Bača a Miroslav Marcinko. Svoju účasť na exhibícií potvrdili aj skvelí súčasní hokejisti ako Ľubomír Višňovský, Zdeno Chára či Richard Lintner a z útočníkov aj Miroslav Šatan, Braňo Jánoš, Arne Kroták, Marián Gáborík či mnohí ďalší. V hre je ešte aj účasť českého útočníka Petra Nedvěda.

Hviezdne hokejové predstavenia prinesú so sebou aj mnoho zaujímavostí. Všetci hráči nastúpia so svojimi obľúbenými číslami, navyše viacerí aj s kapitánskym "céčkom" na drese. V jednom tíme sa takto spoločne predstavia aj Miroslav Šatan a Zdeno Chára. Americkú aj slovenskú hymnu na všetkých troch štadiónoch odspieva Miroslav Dvorský a na čistotu hry budú dohliadať aj renomovaní rozhodcovia ako napríklad Ján Čaprnka či Jaroslav Marušin.

Celé podujatie bude mať benefičný charakter a jeho hlavným cieľom bude podpora mladých hokejových talentov. "Najväčšiu čiastku zinkasuje Základná škola Pavla Demitru v Dubnici nad Váhom, ktorej súčasťou sú hokejové triedy a navyše máme prísľub hokejových výstrojov pre 100 mladých hokejistov," dodal na záver Peter Šťastný.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články